Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hattem - extra verkeerstoezicht op woonerven en 30 km     |
|     |zones                                                     |

De politie gaan extra verkeerstoezicht uitvoeren op woonerven en in 30-km zones in Hattem. Bij overtredingen wordt bekeurd. Door actieve berichtgeving hierover, verwacht de politie dat de bewoners meer rekening houden met de veiligheid in hun omgeving.


Met enige regelmaat wordt er bij de wijkagent en de gemeente geklaagd over gevaarlijke situaties op woonerven en in 30-km zones. Bewoners parkeren hun auto op de woonerven niet in de verplichte parkeervakken, soms in onoverzichtelijke bochten en met de snelheid, stapvoets rijden, wordt ook de hand gelicht. Dit geldt wat betreft de snelheid en het parkeren ook voor de 30 km zones. Auto's op het trottoir vormen een grote ergernis voor moeders met kinderwagens of mensen met een rollator of rolstoel.


Vooral het snelheidsgedrag kan tot ongelukken leiden, omdat een spelend kind maar al te gemakkelijk over het hoofd wordt gezien.


In het verleden heeft de politie gewaarschuwd voor dergelijk gedrag, maar merkbaar is, dat sommige mensen weer in de fout gaan. Besloten is om nu voor overtredingen op woonerven te gaan bekeuren. De politie zal hierop toezien en de boetes kunnen oplopen van 60 euro tot 230 euro, afhankelijk van de overtreding.


Naast de verkeersveiligheid in de eigen omgeving is het belangrijk dat mensen zich realiseren dat de hulpverleningsvoertuigen altijd onbelemmerd door een wijk moeten kunnen; zeker wanneer iedere seconde telt.


Met dit bericht doen de politie en de gemeente een beroep op uw verantwoordelijkheid.


Einde bericht

-----------------------

(





(



---- --