Politie Drenthe

Donderdag 18 november 2010

Provincie Drenthe, 18-11-2010

Verkeerstoezicht

Woensdagmorgen tussen 07.00 uur en 12.00 uur hield de politie verkeerstoezicht op de N33, N34 en A28 in Drenthe. Met politiemotoren, opvallende en onopvallend politieautos en radarposten van het team Verkeers Handhaving werd toezicht gehouden op het `gedrag` van de bestuurder m.b.t. de ergernis top 10. De politie houdt deze controles regelmatig op deze wegen als reactie op de verkeersongevallen en verkeersslachtoffers op.

Bekeurd werd voor;

· bumperkleven (2 )

· niet handsfree bellen (3)

· het niet dragen van de autogordel (5)

· snelheidsovertreding van 27 km per uur geconstateerd uit een politieauto door te volgen (1)

· inhalen bij een doorgetrokken streep (1)

· trekhaak voor kenteken (1)

De uitkomsten van de radarposten waren:

N33 - 2512 passanten, 100 overtredingen, hoogste snelheid 144 km/uur (op 100 km weg)

N34 - 3821 passanten, 28 overtredingen, hoogste snelheid 125 km/uur (op 100 km weg)

A28 - 3240 passanten, 256 overtredingen, hoogste snelheid 163 km/ uur (op 120 km weg)

Wie herkent overvallers tankstation Zuidlaren

Op de homepage onder opsporingsberichten staat een bericht met fotos van de overvallers op het benzinestation in Zuidlaren.

Winkeldievegge

HOOGEVEEN In een bouwmarkt aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen is woensdagmiddag een 45-jarige vrouw uit Deventer aangehouden. Ze verliet de winkel zonder een acculader t.w.v. 89,25 af te rekenen. De vrouw is al meermalen veroordeeld voor diefstal op het politiebureau voor nader onderzoek ingesloten.

Beschonken man zorgt voor overlast

EMMEN Een zwaar beschonken 45-jarige man uit Emmen viel woensdagavond in een cafetaria aan de Seinstraat klanten lastig en wilde op verzoek van het personeel de zaak niet verlaten. Uiteindelijk ging hij weg maar toen was de politie ook al gewaarschuwde. Agenten troffen de man liggend aan op de trap van een winkel aan de Seinstraat. Uit één van zijn zakken stak een fles sterke drank en hij kon niet meer op zijn benen staan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zodra hij weer enigszins nuchter is zal hij worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op voor openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde.

In bezit drugs

HOOGEVEEN Op de Jan Dekkerstraat in Hoogeveen hield de politie woensdagmiddag een 42-jarige man uit Assen aan. De man is een bekende van de politie en agenten controleerden hem op verdenking van het in bezit hebben van drugs. Deze verdenking bleek terecht want in zijn kleding vond de politie 33 bolletjes met heroïne en cocaïne. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Fietsen uit schuurtjes gestolen

COEVORDEN Aan de Ewsumlaan in Coevorden is in de nacht van dinsdag op woensdag bij twee afzonderlijke woningen ingebroken in schuurtjes. Uit een niet afgesloten schuur werden drie fietsen gestolen. Om bij de andere ook niet afgesloten schuur te komen werd een schuttingdeur geforceerd. Uit deze schuur verdween één fiets. De eigenaars deden aangifte.