Politie Groningen

Donderdag 18 november 2011

Provincie Groningen, 18-11-2010

Studenten Groningen maken kans op nachtje stappen met politie

Regiopolitie Groningen roept studenten in Groningen op om hun mening te geven over de vraag hoe veilig zij zich als fietser voelen in de stad Groningen. Hebben ze last van ander verkeer zoals taxis, bussen of plotseling overstekende voetgangers? Vinden ze bepaalde plekken onveilig? Studenten kunnen tot 24 november 2010 hun mening achterlaten op de website www.groningenfietstveilig.nl. Door daar een enquête in te vullen maken ze bovendien kans om samen met een vriend(in) met de politie mee te gaan tijdens een avonddienst of een ritje met de fietsendiefstalexpert van Regiopolitie Groningen. De politie gebruikt de resultaten van de enquête bij de ontwikkeling van
verkeersveiligheidscampagnes. De prijswinnaars worden begin december bekendgemaakt.

Scooterbestuurster gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 20-jarige scooterbestuurster uit Groningen is woensdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw gaf op de kruising Magnusstraat met het Van Aquinpad geen voorrang aan een 34-jarige automobiliste. De automobiliste uit Groningen kon een aanrijding niet voorkomen. De bestuurster van de scooter is met letsel aan het been naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Snorfietsster onder invloed

WILDERVANK Een 38-jarige inwoner van Wildervank is woensdagnacht in de Landbouwstraat in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Uit de blaastest bleek dat de snorfietser te diep in het glaasje had gekeken. Het alcoholpromillage in zijn bloed was bijna 1,1. De Wildervankster kon lopend en in het bezit van een proces-verbaal het politiebureau verlaten.

Man vernielt auto vriendin

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagnacht in zijn woonplaats een 32-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. De man had in hun woning onenigheid gekregen met zijn 27-jarige partner. Hij koelde zijn woede met een stuk ijzer op de auto van de vrouw. Toen agenten bij het huis kwamen, stond de verdachte nog dreigend met het wapen in zijn hand. Hij gooide het na enkele waarschuwingen weg. De Winschoter is aangehouden vanwege de vernieling en is ingesloten voor verhoor.

Verdachten poging bedrijfsinbraak ingehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op een bedrijventerrein aan de Energieweg in Groningen twee vermeende inbrekers aangehouden. Surveillerende agenten zagen een onbekende persoon op het terrein lopen en vertrouwden het niet. Uit onderzoek bleek dat een ruit van een loods vernield was. Een 29-jarige man uit Assen en een 38-jarige Groninger verschansten zich op een naastgelegen terrein. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man mishandelt fietsster

SIDDEBUREN De politie heeft woensdagmiddag in zijn woonplaats een 44-jarige inwoner van Siddeburen aangehouden voor mishandeling. Een 45-jarige fietsster uit de gemeente Slochteren had een woordenwisseling gehad met de partner van de verdachte. Deze vrouw ging haar woning binnen en enkele minuten later kwam de 44-jarige man naar buiten. Hij stapte in zijn auto, reed de fietsster klem en gaf haar een klap. De politie kon de verdachte korte tijd later aanhouden. Hij erkende zijn misdragingen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert op vervoer gevaarlijke stoffen

LOPPERSUM De politie heeft woensdagavond in de omgeving van de N46 bij Loppersum gecontroleerd op het vervoer van gevaarlijke stoffen. Bij de controle werden twee bestuurders bekeurd, waarbij de veiligheidregels niet werden nageleefd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurders en hun werkgevers.

Een automobilist uit de Noordoostpolder vervoerde op een aanhangwagen een dieseltank van 750 liter. De tank bleek al vier jaar niet gekeurd te zijn. Ook ontbraken vervoersdocumenten en een verplichte brandblusser.

Een 51-jarige automobilist uit de gemeente Loppersum werd betrapt toen hij een zogenaamde cryohouder vervoerde die niet goed was afgesloten. In zon houder, die wordt gebruikt voor het gekoeld vervoeren van stierensperma, zat een gevaarlijke hoeveelheid stikstof. Ook hier ontbraken de juiste vervoersdocumenten en een brandblusser.

Hennepkwekerij in woning opgerold

OUDE PEKELA De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem. Op de zolderverdieping van het pand troffen de agenten een kwekerij met 86 hennepplanten en toebehoren (o.a. koolstoffilters en lampen) aan. Daarnaast vonden zij 400 gram gedroogde henneptoppen. De kwekerij werd direct ontmanteld en vernietigd. Een 42-jarige man uit Oude Pekela werd gehoord op het politiebureau. Hij bekende de kwekerij vanwege schulden te hebben opgezet. De man mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 17 november op diverse plaatsen op snelheid.

Ten Post, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 612, aantal overtredingen: 84, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Spijk, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 910, aantal overtredingen: 70, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Aduard, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1955, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Tolbert, Oldebertweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1242, aantal overtredingen: 245, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Leek, Diepswal:aantal geregistreerde voertuigen: 720, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Pekela, Provincialeweg N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1067, aantal overtredingen: 160, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Veendam, Egypteneinde:aantal geregistreerde voertuigen: 607, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.