Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 18 november 2010

DJ Wally genomineerd voor verkiezing Jonge Held van Noord-Holland

De gemeente Alkmaar heeft DJ Wally, oftewel Walter van de Pol, voorgedragen voor de Jonge Held van Noord-Holland Verkiezing. DJ Wally organiseert Power-Breakfeesten in Alkmaar voor jongeren tussen de 13 en 16 jaar. Hij organiseert deze feesten om jongeren het uitgaansleven te laten ontdekken zonder daarbij alcohol te gebruiken.

Alcoholvrij
Walter van de Pol, zelf 16 jaar jong, zag een gat in de markt omdat er weinig georganiseerd wordt voor jongeren van zijn leeftijd. Samen met de 25-jarige Tony Klasema organiseert hij met succes Power-Breakfeesten in Alkmaar. "Wij zijn op het idee van deze alcoholvrije feesten gekomen, omdat het erg schadelijk is als de jeugd al jong begint met het drinken van alcohol. Dat moet voorkomen worden. Daarom hebben wij dit tot doelstelling van onze Power-Breakfeesten gemaakt."

Heldenstatus
Gert-Jan Leerink, wethouder Jeugd en voorzitter stuurgroep Alcoholmatiging Jongeren, kan de Power-Breakfeesten alleen maar toejuichen: "Behalve dat het wettelijk niet is toegestaan om voor je 16e alcohol te drinken, is overmatig alcoholgebruik schadelijk voor de ontwikkeling van de jeugdige hersenen. Dit kan op de lange termijn bijvoorbeeld leer- en geheugenproblemen veroorzaken. Dat DJ Wally de boodschap uitdraagt dat een feest zonder alcohol toch heel tof kan zijn, is zeker een heldenstatus waard."

Positief daglicht
De Jonge Held van Noord-Holland Verkiezing is onderdeel van de campagne The Movement 09/10, een initiatief van de Provincie Noord-Holland. Alle gemeenten van Noord-Holland konden een held nomineren met als doel jongeren eens positief in het daglicht te zetten. Vanaf 23 november 2010 is bekend of DJ Wally tot de laatste 10 genomineerden behoort. In dat geval kan een ieder zijn stem op hem uitbrengen op www.themovement0910.nl. Op 8 december wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.


Noot voor de redactie,