Rijksoverheid


Kabinet gaat voorwaarden scheppen voor innoverende levensmiddelensector

Nieuwsbericht | 18-11-2010

Het kabinet gaat voorwaarden scheppen om de concurrentiekracht van de levensmiddelensector te behouden en te versterken. Dat zei minister Verhagen donderdag 18 november 2010 nadat hij het rapport `De Stille Kracht' van de levensmiddelenindustrie in ontvangst had genomen.

Verhagen constateerde bij de bijeenkomst dat hij met de voedingsmiddelensector op een lijn zit. `U wil wat ik ook wil: innoveren, een beter vestigingsklimaat en vooroplopen met duurzaamheid. Ik ga inzetten op de agro-foodsector als topgebied en daarnaast coördineer ik het innovatiebeleid van de verschillende ministeries beter waardoor we voorop kunnen lopen bij vernieuwing, ' aldus Verhagen. De minister is de coördinerend bewindspersoon voor innovatie in het kabinet.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft 100 miljoen euro toegezegd om het innovatieprogramma Food and Nutrition tot en met 2014 voort te zetten. Dat geld is onder meer bedoeld voor het Top Institute Food and Nutrition. Aan dit centrum nemen tien voedingsbedrijven uit binnen- en buitenland deel.

Documenten en publicaties

Reactie na ontvangst rapport Levensmiddelenindustrie `De Stille Kracht

Reactie van Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Maxime Verhagen, na ontvangst van rapport van de High Level ...

Toespraak | 18-11-2010 | EL&I

Afzender


* Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie