Politie Limburg-Noord

Overvallen in kaart gebracht met Google Maps

Limburg-Noord, 18-11-2010 o De politie Limburg-Noord brengt vanaf 1 november 2010 overvallen in de regio Limburg-Noord in kaart op Google Maps.

Overvallen die worden gepleegd op onder andere woningen en bedrijven worden door middel van een icoontje aangegeven in de regio Limburg-Noord op Google Maps. Het icoontje van een overval wordt neergezet op de locatie waar de overval heeft plaatsgevonden. Wanneer de bezoeker van de "overvallenkaart" op het icoontje klikt volgt het verschenen persbericht en meer informatie over de overval. Als er een aanhouding is verricht in een bepaalde zaak kleurt het icoontje van de overval groen. Het is zo voor de bezoekers makkelijk te zien welke overvallen er in de regio hebben plaatsgevonden en in welke zaken er aanhoudingen zijn verricht.

Deze nieuwe methode is een extra opsporingsmiddel van de politie. Er wordt ook al gebruik gemaakt van Twitter, Hyves en YouTube. De politie Limburg-Noord wil met het gebruik van Google Maps de communicatie richting de burger vergemakkelijken.