Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.35 uur

Utrecht, 18-11-2010

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 november een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Louis Bouwmeesterlaan een automobilist rijden. Door het weifelende rijgedrag van de man besloten de agenten hem te controleren. Na een eerste blaastest bleek dat de 34-jarige man uit Utrecht te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 590 ug/l uit. De Utrechter moest zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Ongeval met letsel

UTRECHT Op de Euterpedreef vond woensdagmiddag een ongeval waarbij een vrouw met haar scootmobiel omviel en gewond raakte.

Een 75-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 12.35 uur met haar scootmobiel over de Euterpedreef. Op een gegeven moment raakte de vrouw tijdens en het insturen van een bocht de stoeprand. Hierdoor viel de scootmobiel om en kwam de vrouw klem te zitten. Nadat zij bevrijd was is zij met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie op de Bemuurde weerd een man aangehouden omdat hij een inbraak in een auto had gepleegd.

Rond 12.10 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat een man werd vastgehouden door getuigen. De man zou een inbraak in een auto hebben gepleegd en op heterdaad betrapt zijn. Op weg naar de Bemuurde weerd kregen agenten door dat de verdachte de getuigen had bedreigd met een mes en ervandoor was gegaan. De getuigen hielden de 23-jarige man uit Utrecht, die zich verstopt had in de buurt, van een afstandje in de gaten. Toen agenten ter plaatse kwamen konden zij mede door de oplettendheid van de getuigen de man aanhouden. De man is naar het bureau overgebracht en ingesloten op verdenking van diefstal en bedreiging.