Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

18 november 2010, Utrecht

-----

Schoonmakers Vliegbasis Leeuwarden zwaar onder druk gezet

CNV Vakmensen is woedend op schoonmaakbedrijf CSU. Dit bedrijf gaat de schoonmaak op de Vliegbasis Leeuwarden uitvoeren. Volgens de regels moet dan het betrokken personeel van de voorganger worden overgenomen. Nu blijkt dat CSU deze mensen onder druk zet om een contract te tekenen met twintig procent minder uren.

CNV Vakmensen drong al vroegtijdig bij CSU aan op overleg over de overname van het contract. Daarop is nooit gereageerd. Nu opeens blijkt dat individuele schoonmaaksters in persoonlijke gesprekken onder zware druk worden gezet. Aan hen wordt de keuze voorgelegd: tekenen voor twintig procent minder uren of in dienst blijven bij de oude werkgever. Een keuze voor dit laatste betekent echter vrijwel zeker ontslag wegens gebrek aan werk.

Bestuurder Jan Kampherbeek van CNV Vakmensen is furieus over de gang van zaken: 'Ondanks onze vroegtijdige pogingen om op de normale manier in overleg te gaan overtreedt CSU met hun manier van optreden alle mogelijke cao-afspraken. Ik stuur ze nu een brief waarin ik aangeeft dat ik de gang van zaken onacceptabel vind en dat we niet akkoord gaan met een vermindering van uren voor de schoonmakers.'