Waterschap Rivierenland

Waterschap Rivierenland kiest voor digitaal bekendmaken op maat

Publicatiedatum : 18 november 2010

Waterschap Rivierenland publiceert vanaf 15 november 2010 de officiële bekendmakingen alleen nog maar digitaal via
www.waterschaprivierenland.nl/actueel/waterschapsblad. Daarmee stapt het waterschap af van officiële bekendmakingen in huis-aan-huisbladen. Waterschap Rivierenland wil de lasten voor burgers zo laag mogelijk houden. Minder adverteren in huis-aan-huis bladen levert een flinke besparing op. Het is mogelijk om via de website een e-mail abonnement te nemen op bekendmakingen.

Bekendmakingen op maat via uw postcode

Via de attenderingsfunctie van Overheid.nl is het mogelijk een abonnement te nemen op bekendmakingen. Op basis van uw postcode ontvangt u via e-mail automatisch bekendmakingen die betrekking hebben op activiteiten in uw buurt. Hierdoor bent u altijd op de hoogte van de bekendmakingen van het waterschap die voor u van belang kunnen zijn. Dit levert gemak op voor inwoners van het rivierengebied. Bovendien wordt de kans dat u een bekendmaking per ongeluk mist, kleiner.

Om welke bekendmakingen gaat het?

De volgende bekendmakingen worden vanaf 15 november 2010 alleen digitaal bekendgemaakt:

* (voorgenomen) besluiten van watervergunningen
* nieuwe verordeningen

* beleidsregels

* Aankondigingen van openbare vergaderingen van het algemeen bestuur

Aankondiging schouw en verkeersbesluiten nog wel in huis-aan-huisbladen

Een aantal zaken worden nog wel in huis-aan-huis bladen aangekondigd. De aankondiging voor de jaarlijkse controle van sloten, dijken, en wegen (schouw) worden wel in huis-aan-huis bladen gepubliceerd.

Hetzelfde geldt voor de verkeersbesluiten van het waterschap.

Niet alles digitaal

Het overstappen op digitaal bekendmaken betekent niet dat alle communicatie van het waterschap met inwoners via internet of e-mail gaat verlopen.

Het waterschap informeert bijvoorbeeld een aanvrager van een watervergunning bij een besluit via een persoonlijke brief. Andere betrokkenen met een groot belang worden, indien nodig, ook geïnformeerd.

Wet elektronische bekendmakingen

De Wet elektronische bekendmaking (op 1 juli 2009 in werking getreden) ligt aan dit besluit ten grondslag. Deze wet biedt decentrale overheden, zoals het waterschap, hiertoe de mogelijkheid.