Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 18-11-2010

Arrestatie na bedreiging met mes

SCHIJF: De politie heeft woensdagavond omstreeks 21.40 uur in een woning in St. Willebrord een 46-jarige vrouw aangehouden die er van verdacht wordt haar 37-jarige schoonzus met een mes bedreigd te hebben. Het incident speelden zich af in de woning van haar schoonzus en broer van haar vriend in Schijf.

Gisteravond werd rond 21.00 uur gemeld dat er ruzie ontstaan was bij een woning in Schijf. De bewoners hadden een conflict met een stel dat aan de deur gekomen was. Het ging om de broer van de mannelijke bewoner en diens vriendin die hadden aangebeld. Kennelijk hebben beide stellen ruzie en al een tijd geen contact meer met elkaar. De oorzaak hiervan is onduidelijk. Volgens de bewoners had de 46-jarige vrouw tijdens de woordenwisseling gedreigd met een mes. Ze had het mes op circa 1,5 meter afstand gehouden en hield het zodanig vast dat ze een
steekbeweging had kunnen maken. Na de ruzie reed het stel weg, kennelijk naar hun eigen woning in St. Willebrord. Daar is de verdachte aangehouden.

Controle op bromfietsen en verlichting in Haagse Beemden Breda

BREDA: De politie van het team Noord heeft gisteren bij het
politiebureau in de Haagse Beemden een verlichtings- en een
bromfietscontrole gehouden. Er werden 24 bekeuringen uitgedeeld.

Woensdagmorgen stonden de agenten op de Hambroeklaan, tussen 07.00 en 08.15 uur. Er werd vooral op verlichting gecontroleerd. Negen fietsers werden op de bon geslingerd. Daarnaast kregen drie bromfietsers een bekeuring die op het fietspad reden. Ook werd een bestuurder bekeurd die geen kentekenplaat had op zijn scooter.

Woensdagmiddag werd er tussen 12.30 en 15.30 uur een controle gehouden bij het politiebureau eveneens aan de Hambroeklaan. Er werden tien bromfietsers gecontroleerd. Er werden tien bekeuringen uitgeschreven.

De resultaten

2 x geen helm bromfiets

3 x geen rijbewijs en 1 x niet verzekerd


1 x geen goedwerkend voorlicht en 1 x geen goede reminrichting


2 x overschrijding constructiesnelheid en 1 x geen identiteitsbewijs afgeven

Getuige zet politie op spoor van auto-inbreker

BREDA: Een alerte getuige heeft de politie woensdagavond op het spoor gezet van een vermoedelijke auto-inbreker. Een fietsagent arresteerde op de Vlaszak na een postactie een 40-jarige zwerver, die verdacht wordt van auto-inbraak.

En getuige meldde rond 18.40 uur dat zij zag dat er op het
parkeerterrein aan de Vlaszak in een auto werd ingebroken. Het zou gaan om een kalende man met een donker leren jack aan die een portierruit ingeslagen had. De fietsagent vatte post op de parkeerplaats en zag dat een man die voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement kennelijk terug naar de auto liep waarvan een raam was ingeslagen. Hij zag dat deze man met zijn hoofd naar binnen leunde. De biker heeft de verdachte daarop aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Winkeliers let op voor wisseltruc!

BAVEL: Een vrouw van vermoedelijk Oost Europese afkomst heeft
woensdagmiddag in verschillende winkels in Bavel geprobeerd een wisseltruc uit te halen. Het bleef dankzij alert personeel bij pogingen.

In een winkel aan de Pastoor Doensstraat had de vrouw kleingeld omgewisseld voor een briefje van 50 euro. Nadat de caissière haar het bankbiljet van 50 euro had gegeven, stelde ze een afleidingsvraag, waarbij ze het biljet snel in haar jas wisselde voor 10 euro. Nadat haar vraag was beantwoord beweerde ze dat een biljet van 10 in plaats van 50 euro had gehad. Het bleef bij een poging omdat de alerte medewerkster de truc doorhad. Het zou gaan om kleine vrouw met een zwarte jas aan, van een jaar of 35. Bij navraag bleek dat de vrouw in ten minste nog twee winkels is geweest. Alle winkeliers in Bavel zijn voor de oplichtster gewaarschuwd.

Bredanaar (20) rijdt zonder rijbewijs

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar is woensdagmiddag rond 16.15 uur op de Konijnenberg betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De auto bleek van zijn moeder te zijn. Agenten hadden de verdachte eerder woensdagmiddag al gecontroleerd in dezelfde auto die toen stil stond op de Markkade. In de kofferbak van de auto werden vier vaten met benzine aangetroffen. De verdachte zat alleen in deze auto en kon geen aannemelijk verklaring geven over de herkomst van de vaten, daarom werden dezen in beslag genomen.

Hoewel tijdens de controle op de Markkade al duidelijk was dat de man geen rijbewijs had, kon daarvoor toen niet bekeurd worden, omdat de dienders hem niet hadden zien rijden. Hij vertelde zelf dat hij opgehaald zou worden. De agenten besloten het kenteken van de auto door te geven aan de andere surveillance eenheden. Een van deze eenheden zag de auto een kwartiertje later rijden op de Backer en Ruebweg, waarna deze op de Konijnenberg aan de kant werd gezet. Achter het stuur bleek de 20-jarige Bredanaar te zitten die al eerder was gecontroleerd op de Markkade. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. De autosleutels zijn aan moeder afgegeven, zij vertelde dat ze de auto aan een vriend van haar zoon had meegegeven die wel een rijbewijs heeft.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-11-2010 11:03 | © Regio Midden en West Brabant |