Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 18-11-2010

Mishandeling

MAARSSEN Een man werd op woensdagochtend 17 november aangehouden omdat hij een gemeenteambtenaar sloeg.

Rond 11.30 uur had een 45-jarige man uit Maarssen een gesprek met een 42-jarige ambtenaar van de gemeente Maarssen. Het gesprek vond aan de balie van het gemeentehuis aan de Endelhovenlaan plaats. De Maarssenaar had al langere tijd een conflict met de gemeente. Hij wond zich nu zo op, dat hij de ambtenaar schopte en sloeg. Een collega van het slachtoffer kwam tussenbeide en wist de verdachte te kalmeren.

De politie werd gewaarschuwd. Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte aan. Het slachtoffer liep licht letsel aan zijn been en gezicht op en deed aangifte van mishandeling. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal ter zake mishandeling opgemaakt.

Hennepkwekerijtje

MAARSSEN De politie heeft op woensdagochtend 17 november een hennepkwekerijtje opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten een onderzoek in op een terrein aan de Gageldijk. Daarbij troffen zij in een ruimte een hennepkwekerijtje met ongeveer 50 planten aan en bleek een andere ongeveer even grote ruimte als hennepkwekerij te zijn ingericht, maar daar stonden geen planten in. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. De bewoner, een 39-jarige man uit Maarssen, werd aangehouden en is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hoogstwaarschijnlijk te veel op

ABCOUDE Agenten hielden in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 november een vrouw aan omdat zij kennelijk te veel had gedronken.

Rond 01.25 uur controleerden agenten een 76-jarige automobilist uit Abcoude op het Dominee Bleekerhof. Het lukte haar niet om een blaastest af te leggen, maar zij rook naar alcohol, sprak met dubbele tong en was zeer onvast ter been. Daarom hielden de agenten de Abcoudse aan en brachten haar over naar het politiebureau.

Mogelijk als gevolg van haar alcoholgebruik lukte het de verdachte niet om in het politiebureau een goede blaasproef op het ademanalyseapparaat af te leggen. Daarom werd ter bepaling van het bloedalcoholgehalte door een arts bloed bij haar afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen de Abcoudse opgemaakt. Haar rijbewijs is ingevorderd.