Talis


Opleverfeest voor huurders van De Kraanvogel

Met een ludieke kennismakingsronde, muziek en een hapje en drankje vieren de bewoners zaterdag 20 november de oplevering van nieuwbouwproject De Kraanvogel in Wijchen.

De huurders van de appartementen van Talis kregen eerder dit jaar al de sleutel en nu ligt ook bijna alle bestrating er.

De bewoners hebben hun woning inmiddels ingericht. De nieuwbouw bij het NS-station is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van dit deel van Wijchen. Ooit stond hier de bekende boterfabriek van Brinks. Talis nam in totaal 52 appartementen af van Slokker. Hiervan zijn 16 appartementen verhuurd aan mensen met een beperking die zelfstandig wonen. De zorg voor deze nieuwe bewoners wordt geleverd door de Driestroom. Talis verhuurt daarnaast 35 sociale huurappartementen en één vrije sector appartement in één gebouw. De helft is verhuurd aan starters en de helft aan doorstromers. In de 52 nieuwe woningen zit een leuke mix aan mensen. Onder het gebouw bevindt zich een parkeerkelder met bergingen.

Talis is trots op het resultaat en organiseert daarom voor bewoners een feestelijke opening. Het opleverfeest begint om 14.00 uur. Directeur Walter Hamers van Talis en wethouder Marcel Thijsen van de gemeente Wijchen vertellen over het project. Presentator en entertainer Ron Bons laat vervolgens via âspeeddatingâ, in korte rondes, de nieuwe bewoners met elkaar kennismaken. Dan is de officiële openingshandeling. De feestelijke middag sluit af met muziek en een hapje en drankje.