Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

IJsselmondse VitaliteitsWijzer

VNG-directeur Korthuis enthousiast

Op 12 november bracht de directeur van de vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Sandra Korthuis, een werkbezoek aan de VitaliteitsWijzer in IJsselmonde. De VitaliteitsWijzer, onderdeel van stichting IJsselWijs, is vooral voor IJsselmondse ouderen van groot belang voor het versterken van hun zelfredzaamheid. Bij de VitaliteitsWijzer kunnen oudere inwoners van IJsselmonde terecht voor een preventief gezondheids- en- welzijnsonderzoek en voor leefstijladviezen. De VitaliteitsWijzer biedt 55-plussers de mogelijkheid voor een medisch en/of sociaal maatschappelijk onderzoek. Hierdoor kunnen in een vroeg stadium mogelijke problemen in beeld worden gebracht, die van invloed zijn op het welbevinden en daardoor op de algehele geestelijke en lichamelijke conditie van mensen.

De meerwaarde werd overtuigend gepresenteerd door een VitaliteitsWijzer-consulent. Een extern onderzoek staaft de toegevoegde waarde als preventie-instrument. Mevrouw Korthuis: Jullie hebben met de VitaliteitsWijzer goud in handen bij de overheveling van AWBZ naar de Wmo en voor welzijn-nieuwe-stijl.

Naast de VNG waren ook enkele zeer geĂŻnteresseerde bestuurders van andere deelgemeenten aanwezig om te verkennen of de VitaliteitsWijzer ook in hun deelgemeente een toegevoegde waarde zou kunnen hebben. Binnenkort overleggen de bestuurders of en zo ja hoe zij de VitaliteitsWijzer gezamenlijk als voorziening in meerdere deelgemeenten aan zouden kunnen aanbieden.