Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 18-11-2010

Ruit vernield

IJSSELSTEIN Agenten hielden aan het begin van woensdagavond 17 november een man aan voor vernieling.

Rond 18.00 uur hoorden agenten die zich in het politiebureau aan de Jan van der Heydenweg bevonden enkele doffe klappen bij de entree van het bureau. Zij gingen poolshoogte nemen en zagen dat bij de entree een ruit van ongeveer één bij één meter was vernield. Vlak daarbij stond een man. De agenten hielden de man, een 24-jarige Hilversummer, aan. Tevens spraken de agenten met een getuige, die had gezien dat de verdachte de ruit met enkele stenen had vernield. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Sigarettendiefstal

NIEUWEGEIN Agenten hielden op woensdagochtend 17 november drie mannen aan op verdenking van meervoudige sigarettendiefstal.

Rond 11.50 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen zich verdacht gedroegen in een winkel aan de Grote Wade. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een medewerker van het bedrijf. Die gaf aan fotos van de verdachten te hebben terwijl zij in een Haarlemse vestiging van het bedrijf sigaretten aan het stelen waren, ook werden zij van een diefstal in een andere vestiging verdacht.

Het was niet hard te maken dat de mannen nu in Nieuwegein iets hadden willen stelen, maar het drietal werd na overleg met een Officier van Justitie aangehouden voor de diefstal in Haarlem. Het drietal, mannen van 19, 21 en 26 jaar en vermoedelijk afkomstig uit Litouwen, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het drietal wordt voor het verdere onderzoek overgedragen aan collegas van politie Haarlem.

Levensgevaarlijk: 1000 euro boete

NIEUWEGEIN Een Hongaarse automobilist kreeg vanwege zijn levensgevaarlijke verkeersgedrag op woensdag 17 november een boete van duizend euro.

Rond 14.00 uur zag een agent die zich op parkeerplaats De Kroon aan de Rijksweg A27 bevond, dat een automobilist na te hebben getankt niet op de geëigende manier het terrein van het benzinestation verliet. In plaats van de oprit naar de snelweg in de richting van Vianen te nemen, reed hij tegen de richting in de afslag van de A27 op, volgde die al spookrijdend over meerdere honderden meters en reed vervolgens linksaf (wel in de juiste richting) de afrit naar Nieuwegein op. De agent die het zag gebeuren hield zijn hart vast, want als een voertuig de afslag met een snelheid van 100 km/u had genomen, had een frontale aanrijding het gevolg kunnen zijn, met alle gevolgen van dien.

De agent ging via de berm achter de verdachte aan en kon hem een stopteken geven. Het bleek een 23-jarige Hongaar te zijn, bij hem in de auto zaten nog drie landgenoten. Omdat de man niet in Nederland woont, werd contact opgenomen met een Officier van Justitie. Die bepaalde de boete gezien de grote gevaarzetting op 1000 euro. Nadat de boete was voldaan, mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De vermoedelijke aanleiding voor zijn actie was, dat hij na het tanken niet helemaal via Vianen om wilde rijden, terwijl hij naar Nieuwegein moest.