Actieplan Zeevaart zet in op aantrekkelijk houden van Nederlandse vlag

18/11/2010 11:55

Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders

Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I & M) heeft op 12 november 2010 het Actieplan Zeevaart naar de Tweede Kamer gestuurd. In samenspraak met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) is een aantal maatregelen opgesteld om ervoor te zorgen dat het Nederlands scheepsregister aantrekkelijk blijft. Het Actieplan Zeevaart wordt vandaag besproken in de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu.

De actiepunten betreffen onder andere betere informatievoorziening over nieuwe regelgeving, minder administratieve lasten, meer inspecties gebaseerd op risico's, waardoor kwalitatief goede rederijen minder vaak worden geïnspecteerd en minder CO2-uitstoot.

Het Actieplan Zeevaart is tot stand gekomen in goed overleg met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). Tineke Netelenbos, voorzitter: 'Dit actieplan is een mooi resultaat van de constructieve dialoog tussen departement en reders. Ik zie er naar uit om op dezelfde voet verder te gaan met het uitwerken van de aangekondigde acties."

De maritieme cluster en in het bijzonder de zeevaartsector vragen al langer aandacht voor de concurrentiepositie van Nederlandse reders en het belang van een gelijk speelveld. Het doel daarvan is het bevorderen van het varen onder Nederlandse vlag en het vanuit Nederland beheren van de schepen. Het Actieplan wil een bijdrage leveren aan een goed vestigingsklimaat voor de zeescheepvaart en spreekt de ambitie uit, dat Nederland een belangrijke maritieme natie wil zijn.





http://www.kvnr.nl