Thermaflex breidt energiebesparing in Latijns Amerika uit

18/11/2010 12:12

Thermaflex

Thermaflex breidt energiebesparing in Latijns Amerika uit dankzij handelsmissie in Brazilië

18 November 2010 - Thermaflex neemt van 18 tot en met 25 november deel aan de Nederlandse handelsmissie naar Brazilië. Het doel van de missie is de economische banden tussen Nederland en Brazilië te versterken door kennis en ervaring uit Nederland in te zetten bij concrete projecten rondom het WK Voetbal in 2014 en de Olympische spelen in 2016.

Tijdens de handelsmissie vervult het Nederlandse bedrijf Thermaflex een prominente rol. Het bedrijf spreekt met diverse bouwbedrijven en projectontwikkelaars over het gebruik van duurzame producten en oplossingen welke door Thermaflex zijn ontwikkeld. Deze kunnen worden toegepast in de bouwprojecten in Brazilië die door het WK Voetbal en de Olympische Spelen op stapel staan; uitbreiding van vliegvelden, veel nieuwe hotels en de aanpassingen van diverse voetbalstadions.

Als onderdeel van de handelsmissie zijn ook oud-sterspelers zoals Ruud Gullit, Giovanni van Bronckhorst, Rob Witschge en anderen aanwezig om het Holland/België Bid voor het WK voetbal 2018 te bekrachtigen.

In Latijns Amerikaanse landen liggen kennis en ervaring op het gebied van isolatie achter vergeleken met Nederland. Algemeen directeur Thermaflex Latijns Amerika Alex Huis: "In tropische klimaten waar temperaturen dagelijks boven de 30 graden Celsius liggen, is airconditioning even gewoon als verwarming in Europa. Naast de hoge temperatuur is er extreme luchtvochtigheid van gemiddeld boven de 85% en een sterke invloed van UV-straling, dan zijn duurzame isolatieproducten geen keuze maar een must."

Duurzaam bouwen: reductie van energiekosten en duizenden tonnen CO2-uitstoot

Technische adviseurs van Thermaflex hebben Latijns Amerika sinds 2008 al rond de 100 lokale installateurs opgeleid hoe te isoleren en voorgeïsoleerde leidingsystemen aan te leggen. Dankzij Thermaflex besparen bedrijven duizenden dollars per maand in energiekosten en reduceren ze duizenden tonnen aan CO2-uitstoot. Bovendien zijn deze producten recyclebaar en zonder (H)CFK's geproduceerd; ze leveren dus geen gevaar voor de ozonlaag en dragen niet bij aan potentiële opwarming van de aarde.

Thermaflex heeft ruime ervaring in Latijns Amerika waar ze bijvoorbeeld isolatie- en voorgeïsoleerde leidingen voor airconditioningsystemen produceren en aanleggen in Panama, Costa Rica, Cuba, Colombia en Mexico. Daarmee realiseren ze significante energiebesparingen en verminderde CO2-uitstoot. Alex Huis kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de mogelijkheden voor Thermaflex in Brazilië, een land met 200 miljoen inwoners en een stevig groeiende economie.





http://www.thermaflex.com