VTW publiceert "Toezicht op Verbindingen bij Woningcorporaties"

18/11/2010 12:16

VTW

Utrecht, 18 november 2010 - De Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) presenteerde vandaag het boekje "Toezicht op Verbindingen bij Woningcorporaties". Het boekje helpt Raden van Commissarissen bij corporaties om op de juiste manier toezicht te houden op verbindingen - samenwerkingsverbanden met een juridische basis - en deze goed te kunnen volgen en beoordelen.

Heino van Essen, voorzitter VTW: "Het aantal verbindingen bij woningcorporaties is de laatste jaren sterk toegenomen en er is bovendien meer geld en risico mee gemoeid. Gebruikte constructies worden bovendien complexer. Het is van groot belang dat toezichthouders in woningcorporaties daar goed op zijn voorbereid."

Actieve houding

In deze meest recente VTW publicatie wordt ingegaan op alle facetten van verbindingen bij woningcorporaties. Zo worden het aantal en de spreiding van verbindingen binnen de corporatiesector besproken en wordt gekeken naar activiteiten binnen verbindingen en het financieel belang daarvan.

Ook is uitgebreid aandacht besteed aan het juridisch kader, fiscaliteiten en de relatie tussen intern en extern toezicht. Jan van de Moolen, directeur van het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting en verantwoordelijk voor de samenstelling en redactie van het boekje: "Zorgvuldig en effectief toezicht op verbindingen vraagt van commissarissen een steeds actievere en meer alerte houding. Dit boekje biedt daartoe een bondige handleiding en naslagwerk."








Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties