Gemeente Sneek



Tweede houten brug op weg naar zijn plek

Het is u vast niet ontgaan: de tweede houten brug is in aantocht. Momenteel wordt het broertje van Krúsrak in elkaar gezet op de bouwplaats bij de oude Geeuwbrug. In de nacht van 20 op 21 november wordt de brug verplaatst naar de definitieve locatie bij Molenkrite. Een aanzienlijk korter ritje dan bij de eerste houten brug. Toch blijft het plaatsen van zo'n bijzondere constructie erg spannend. De voor bereiding en de planning van het transport is daarom precisiewerk.

24-uurs afsluiting
Voor de plaatsingsoperatie moet een deel van rijksweg 7 worden afgesloten. Dit is gepland van zaterdag 20 november 18.00 uur tot zondag 21 november 18.00 uur. De afsluiting geldt voor het wegdeel tussen aansluiting De Hemmen en aansluiting Lemmerweg.

Omleidingen en verkeersmaatregelen
Tijdens de operatie geven gele borden de omleidingen aan. Zie het kaartje voor de routes en de bereikbaarheid. Het doorgaand verkeer richting Heerenveen en de Afsluitdijk wordt tijdens de afsluiting verzocht de route via Bolsward/Leeuwarden/Drachten en vice versa te volgen. Voor het doorgaande verkeer dat wél via Sneek rijdt, geldt de oostelijke en noordelijke rondweg als alternatieve route.

De beste plek voor toeschouwers
Uiteraard krijgt u de kans om deze operatie mee te maken. Maar dan wel op veilige afstand. Toekijken kan op eigen risico. Het projectbureau zorgt in de nacht van 20 op 21 november voor speciale veilige plekken in de omgeving van Molenkrite.

Mijd bouwplaatsen
Voor uw eigen veiligheid verzoeken wij u nadrukkelijk om de met hekken afgesloten bouwplaatsen en toeleidende wegen van de houten brug niet te betreden. Dit is bouwterrein. Deze plekken zijn niet alleen verboden voor onbevoegden, door de slechte verlichting zijn ze ook gevaarlijk.

Als toeschouwers wordt u verzocht aanwijzingen van beveiligings en politiemensen op te volgen, zodat het voor iedereen een mooie en bijzondere nacht wordt.

Meer informatie: klik hier!

Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij het projectbureau Rijksweg 7 Sneek aan de Zuidwesthoekweg 11. Het bureau is elke week op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur. We zijn bereikbaar via telefoonnummer 0515 - 578 000. Mailen kan ook: info@a7sneek.nl. Kijk voor actuele informatie op www.a7sneek.nl