DBC Onderhoud

Verslag van de gebruikersbijeenkomst over RS07 18-11-2010 11:12

Verslag van de gebruikersbijeenkomst over RS07 Op 8 november 2010 organiseerde DBC-Onderhoud een bijeenkomst voor dagelijkse gebruikers van de DBC-systematiek. Tijdens deze bijeenkomst kwamen de wijzigingen in de systematiek per 1 januari 2011 (RS07) aan bod.

Â

In afwachting van de invoering van DBCâs op weg naar Transparantie (DOT) is in 2011 de huidige systematiek nog van toepassing. DBC-Onderhoud verzorgde daarom voor 2011 een geactualiseerd DBC-pakket onder de noemer RS07. De ins en outs van dit pakket kwamen tijdens deze gebruikersbijeenkomst aan bod in presentaties van Joost Warners en Marcel Jansen.Â

Â

Tijdens de bijeenkomst gaf DBC-Onderhoud bovendien een blik in de keuken. De zogenoemde onderhoudscyclus van de DBC-sytematiek passeerde de revue (presentatie Joas Duister) en Kris van der Meij lichtte uitgebreid de totstandkoming van tarieven in een DBC-pakket toe.

Â

Een belangrijk fundament van ieder DBC-pakket is de informatie over geleverde zorg in het DBC Informatie Systeem (DIS). De DIS-organisatie verzorgde een presentatie over het hoe en het nut van goede aanlevering aan het DIS (presentatie Eise Douma).

Â

De uitlevering van RS07 was onverwacht uitgesteld tot 18 november omdat VWS nieuwe cijfers kreeg over de overschrijding voor de medisch specialisten. Daardoor was tijdens de bijeenkomst nog geen blik op het definitieve pakket mogelijk en dit leidde tot een aantal aanvullende vragen. Deze vragen worden beantwoord in de uitleverdocumenten, die op dat moment echter nog niet gepubliceerd waren. Een overzicht van deze vragen en antwoorden verschijnt een dezer dagen op deze website.