Gemeente Almelo

Wethouder Kuik-Verweg verklaart Loes Info Centrum in bibliotheek voor geopend

18 november 2010 - Op woensdagmiddag 17 november trok wethouder Mieke Kuik-Verweg een groot roze doek opzij en verklaarde daarmee het Loes Info Centrum Jeugd en Gezin voor geopend. Vanaf donderdag 18 november kunnen ouders en opvoeders in Almelo voor informatie en advies terecht op de 1ste verdieping in de Centrale Bibliotheek. Iedere dinsdag tot en met zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Een plek die voelt als een huiskamer waar ouders gemakkelijk kunnen binnenlopen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien.

Opening Loes Info Centrum

Opening Loes Info Centrum op de eerste verdieping van de centrale bibliotheek.
Foto's: Rikkert Harink

Wethouder Kuik met enkele jeugdige bezoekers

Het Loes Info Centrum heeft een plek gekregen op de 1e verdieping van de bibliotheek aan Het Baken, in de `wereld' met onder andere kinderboeken voor 0 tot 8 jaar en boeken over opvoeding en onderwijs. In het Loes Info Centrum is een speelhoekje waar kinderen zich kunnen vermaken. Medewerkers van Loes zijn deskundigen op het gebied van opvoeding en hebben daarnaast een opleiding gevolgd van Triple P. Deze methode biedt opvoedkundige oplossingen die erop gericht zijn om de band met je kind te versterken. Meestal is een eenvoudige tip genoeg om een ouder of verzorger verder te helpen. Bijvoorbeeld over zindelijkheid, hoe je omgaat met pubers en alcohol maar ook over eenvoudige zaken als de hoogte van het zakgeld. Voor advies waar meer tijd voor nodig is, kan ook gebruik worden gemaakt van een spreekkamer op de 5e verdieping.

Loes.nl
Via de website www.loes.nl kunnen ouders en opvoeders informatie vinden. Ook kunnen zij bellen met Loes via (0546) 45 10 10 of binnenlopen bij een Loes Opvoedspreekuur in De Schelf of Eninver. Daarnaast worden regelmatig leuke activiteiten en interessante themabijeenkomsten georganiseerd. Loes geeft ook tips en handvatten in de maandelijkse column in de Twenth Ruiten Drie. Voor het Centrum voor Jeugd en Gezin krijgt de gemeente geld van de Rijksoverheid.