Provincie Utrecht


Gedeputeerde verrast bewoners met foto van de Lek

Drie fotografen ontvingen woensdag 17 november uit handen van gedeputeerde Binnekamp hun eigen foto van de Lek op groot canvas doek. Eerder hadden zij de foto ingestuurd voor het fotoalbum op www.ruimtevoordelek.nl.

De heer Suiskind uit Vianen, mevrouw Van Zanten Kromhout uit Nieuwegein en mevrouw Boere uit Nieuwegein zijn trots op de Lek en de foto's die zij hebben ingestuurd, zijn zeer de moeite waard. Gedeputeerde Binnekamp is blij dat veel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep om foto's van het gebied in te sturen. 'Het gebied is prachtig en het is fijn om te zien hoe trots mensen zijn dat ze bij de Lek in de buurt wonen. De foto's die we hebben ontvangen, bijna 70 in totaal, bewijzen stuk voor stuk hoe mooi dit deel van de provincie Utrecht is.' De fotografen konden de verrassing zeer waarderen. `Dit had ik nooit verwacht en ik word er bijna verlegen van als ik de foto zo groot zie!'

Meer ruimte voor de Lek
De Lek bij Vianen, Nieuwegein, Houten en IJsselstein moet meer ruimte krijgen, zodat we de veiligheid in het gebied kunnen blijven garanderen. In de toekomst krijgen we met meer water te maken en dat moet de Lek wel goed kunnen verwerken. Er komen onder andere extra geulen in de uiterwaarden. Gedeputeerde Binnekamp: `Met Ruimte voor de Lek gaan we ervoor zorgen dat iedereen ook in de toekomst droge voeten houdt.'

Ook zal nieuwe natuur gerealiseerd worden en er komen kleinschalige recreatieve voorzieningen, zoals uitkijkpunten, struinpaden, speelnatuur voor kinderen, een jachthaven, een ruiterpad.

Online fotoalbum
Betrokken bewoners hebben actief meegedacht over de plannen. En behalve meedenken hebben zij ook enthousiast hun mooiste foto van de Lek ingestuurd. Foto's in zomer en winter, in ochtend- en avondlicht, vanaf het water en vanaf het land: alles zit erbij. Alle foto's zijn te bekijken via www.ruimtevoordelek.nl. Foto´s insturen kan nog steeds.

Voor persinformatie:
annemieke.van.leeuwen@provincie-utrecht.nl, (030) 258 31 51 of 06-18 30 06 24