LIOF


Chinese delegatie bezoekt Limburg

Een delegatie van bijna 50 Chinese bedrijven actief in de medische technologie brengt zondagavond en maandag een bezoek aan Limburg. Het 90 personen tellende gezelschap komt op uitnodiging van LIOF naar Maastricht en krijgt een kort maar intensief programma voorgeschoteld over Limburg als healthcare/life sciences regio. De Chinezen zijn al in Europa vanwege de grote Medica-beurs die deze week in Düsseldorf wordt gehouden. "De Chinezen zijn zeer geïnteresseerd in samenwerking met Europese partners. En als ze toch in Düsseldorf zijn is een bezoek aan Limburg voor alle partijen zeer efficiënt", aldus LIOF projectleider Mart Dijk.

De eerste contacten voor dit bezoek legde Dijk eerder dit jaar in juni tijdens een bezoek aan de regio Shenzhen, in het zuiden van China. Hij maakte daar afspraken met de Shenzhen Association of Medical Devices. Dijk: "We zijn zeer tevreden over de buitengewoon grote belangstelling. Hoewel je nooit met zekerheid kunt zeggen of dit tot concrete vestigingen van Chinese bedrijven in de regio zal leiden, is het natuurlijk wel zo dat we Limburg bij deze groep nadrukkelijk op de kaart zetten. En dat is waar het allemaal mee begint."

LIOF heeft samen met gemeenten Maastricht en Heerlen, provincie Limburg, Maastricht Health Campus en de bedrijven Meditech, Technomed en UPS Health Care Services het programma voor de Chinezen opgesteld. "Hiermee geven we aan dat ook ónze regio zeer geïnteresseerd is in internationale samenwerking en dat Limburg voor medische technologie een uitstekende Europese uitvalsbasis is", aldus Dijk.

Aansluitend aan het bezoek aan Limburg reist het gezelschap door naar Amsterdam voor de retourvlucht naar China.


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 18 november 2010

Meer informatie:
NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
T: 043-3280280
E: fridderbeek@liof.nl
I: www.liof.nl