Radboud Universiteit Nijmegen


Gert-Jan van der Heiden benoemd in Jonge Akademie

Datum bericht: 18 november 2010

Gert-Jan van der Heiden, filosoof aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is benoemd tot lid van De Jonge Akademie, de 'jongerenafdeling' van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Gert-Jan van der Heiden
Gert-Jan van der Heiden (1976) promoveerde zowel in de wiskunde als in de filosofie. Een van de centrale vragen in zijn onderzoek is die naar de verhouding tussen taal en waarheid. Daarnaast verbindt hij theoretische en praktische filosofie bij vragen over pluraliteit, een maatschappelijk actuele kwestie. Samen met anderen zet hij momenteel een multidisciplinair onderzoek op naar hedendaagse wijsgerige interpretaties van de brieven van de apostel Paulus. Lees meer over Gert-Jan van der Heiden op zijn persoonlijke webpagina

De Jonge Akademie
De Jonge Akademie heeft woensdag 17 november tien nieuwe leden benoemd. Het zijn jonge onderzoekers in de leeftijd 25 - 45 jaar, die geselecteerd zijn op basis van wetenschappelijke excellentie, interdisciplinaire aanpak en een brede belangstelling voor wetenschapsbeoefening en wetenschapscommunicatie. De Jonge Akademie is binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen een zelfstandig platform van vijftig jonge topwetenschappers met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid. De Jonge Akademie organiseert inspirerende activiteiten voor verschillende doelgroepen op het gebied van interdisciplinariteit, wetenschapsbeleid en wetenschap en maatschappij.