Port of Rotterdam

Datum 18-11-2010
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

Havenbedrijven in duurzame voorhoede

Vier bedrijven in de Rotterdamse haven hebben een Lean and Green Award ontvangen: ECT, Huntsman, SITA en Kühne+Nagel. De onderscheidingen worden uitgereikt door Connekt in het kader van het overheidsprogramma Duurzame Logistiek. De bedrijven verbinden zich om hun CO2 emissie in 2012 met minimaal 20 procent te reduceren en tegelijkertijd de winstgevendheid te vergroten.

Tijdens de uitreiking legde Director Technology & Engineering Jan Waas van ECT uit waarom Lean and Green voor zijn bedrijf belangrijk is: "Duurzaamheid is een noodzakelijke voorwaarde, een `license to operate' voor een bedrijf. Duurzaamheid omvat vele aspecten en is in die zin een interessante uitdaging, omdat het op vele terreinen voordelen oplevert. Duurzaamheid gaat over het milieu, maar ook over de mens en zelfs over geld verdienen; de economie dus. Een duurzaam opererend bedrijf is dan ook een concurrerend bedrijf."

Koplopers
Onderscheiden bedrijven mogen zich koplopers noemen. Andere koplopers in de Rotterdamse haven zijn Kruidenier, Van Gansewinkel, Wim Bosman en Van Uden Logistics. Ook nauw met de haven verbonden logistieke dienstverleners als Binnenlandse Container Terminals Nederland, Combi Terminal Twente, Nijhof Wassink, DHL, DB Schenker en Post Kogeko behoren tot de duurzame voorhoede in de Nederlandse logistiek. Meer: www.duurzamelogistiek.nl