VU medisch centrum

VUmc Xtra zet donateurs in het zonnetje

17 november 2010

Met de VUmc Xtra Award kent VUmc voor de eerste keer een onderscheiding toe aan bijzondere donateurs. VUmc en GGZ inGeest tonen hiermee hun waardering voor iedereen, die met tijd of geld, kennis of ervaring de fondsenwervende projecten mogelijk maakt. Op 4 november vond in Ronald McDonald VU Kinderstad de uitreiking plaats. De VUmc Xtra Awards 2010 gingen naar Simone Frelink, de Soroptimistenclub Bussum, en de treasury afdeling van een bank.
Simone Freling van AFC Ajax ontving de onderscheiding voor haar jarenlange enthousiaste inzet voor kinderprojecten, zoals de realisatie van Ronald McDonald VU Kinderstad. De serviceorganisatie Soroptimistclub Bussum en omgeving hebben zich tijdens hun jubileumjaar ingezet om geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De laatste onderscheiding van 2010 werd uitgereikt aan een groep collega's van de treasury afdeling van een bank, die vol overgave een reeks sponsoracties organiseerden voor het onderzoek van VUmc Cancer Center Amsterdam.
Na de uitreiking hield onderzoekster Danielle Heideman een inspirerend verhaal over de mogelijkheden om longkanker in een vroeg stadium op te sporen én te behandelen en er was veel gelegenheid de projectleiders en andere donateurs op een informele manier te ontmoeten. De VUmc Xtra Award bestaat uit een beeldje, dat de vereende krachten uitbeeldt waarmee nieuwe projecten tot stand komen. De uitreiking zal uitgroeien tot een jaarlijks evenement: VUmc Xtra.

Fotobijschrift: Simone Frelink ontving, net als de Soroptimistenclub Bussum, en de treasury afdeling van een bank, de VUmc Xtra Award 2010

Bernie Hermes
bron: Tracer