Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 18-11-2010

Huisverbod na mishandeling vriendin

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een woning in de wijk Jeruzalem een 18-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en vernieling. De tilburger is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie nam gistermiddag rond 16.15 uur poolshoogte bij een woning na een melding van huiselijk geweld. Daar spreken de agenten een 23-jarige vrouw. Ze vertelde dat haar 18-jarige vriend haar, na een woordenwisseling mishandeld had. Agenten zagen een verwonding aan haar hand. De man zou tijdens een ruzie in de woning onder andere een glas naar haar gegooid hebben. Het glas brak waarbij ze de verwonding opliep. Agenten zagen dat in de woning huisraad vernield was. De vrouw deed aangifte waarop de politie de man, die in de woning verbleef aanhield. Op het bureau werd hem een huisverbod opgelegd.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.

De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Winkeldief bedreigt en mishandelt beveiliger

TILBURG - De politie heeft gistermiddag, bij een supermarkt op de Besterdring een 25-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld. De man is op het bureau ingesloten.

Een beveiligingsmedewerker van de winkel sprak de man voorbij de kassa aan nadat gezien was dat de Tilburger producten onder zijn trui gestopt had. Tijdens het gesprek dreigde de Tilburger de medewerker een mes te pakken. Na het dreigement verliet de verdachte de winkel . Op het parkeerterrein ontstond tussen de beveiliger en de verdachte een worsteling waarbij de beveiliger mishandeld werd. Het lukte de verdachte te vluchten. Gewaarschuwde agenten achterhaalden de personalia van de verdachte en zochten contact met hem waarop hij zich meldde bij het politiebureau in Tilburg West.

Veelpleger op gestolen fiets

TILBURG - De politie heeft gistermiddag, een 34-jarige Tilburger aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man fietsen op het Louis Bouwmeesterplein. Zij herkenden hem als een bekende veelpleger. De fiets waarop hij reed was niet voorzien van een slot. Tijdens controle bleek dat de fiets gesignaleerd stond. De Tilburger verklaarde de fiets gevonden te hebben. Hij is op het bureau, volgens het
veelplegersprotocol in verzekering gesteld.

De politie Midden en West Brabant houdt veelplegers actief in de gaten. Deze groep criminelen wordt zwaarder bestraft en blijft eerder in voorarrest, ook voor een gering delict. Reden voor deze aanpak is dat een relatief groot deel van de criminaliteit (60 tot 65%) gepleegd wordt door naar verhouding weinig daders (10 tot 15%). Zo leren landelijke onderzoeken ons. Het gaat dan om veelplegers vanaf 12 jaar.
Welwillende veelplegers, zij die een streep onder hun criminele verleden willen zetten, kunnen geholpen worden. Hiervoor wordt intensief samengewerkt tussen justitie, politie, reclassering, penitentiaire inrichtingen en de gemeentes. Die preventietaak gaat nog verder: de partners bieden zelfs degene die een paar keer de fout is ingegaan, maar nog geen veelpleger is, een intensief
begeleidingstraject aan om erger te voorkomen.

Koperdief loopt tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gisteren een 35-jarige Tilburger opgepakt voor diefstal van koper. Agenten zagen de man bij een bouwterrein aan de Sint Andreassstraat. Tijdens controle bleek dat hij diverse onderdelen, zoals koperen leidingen bij zich had. De goederen waren afkomstig uit de woningen op het omheinde terrein. Op het bureau bekende hij de diefstal. De politie nam de leidingen in beslag. Tegen de Tilburger wordt proces verbaal opgemaakt.

DNA-hit na oude inbraak in auto

TILBURG - De politie heeft gisteren een 31-jarige Tilburger
aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto die op 20 oktober 2008 plaats vond in de Radiostraat in Tilburg. De politie trof na de inbraak bloedsporen in het voertuig aan en stelde deze veilig. Een DNA-hit wees naar de 31-jarige man. Tijdens het verhoor verklaarde hij zich de inbraak niet meer te herinneren. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Saunaruzie leidt tot mishandeling

TILBURG - De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling die gisteravond plaats vond bij een sportschool in Tilburg Noord. Een 20-jarige Tilburger werd daarbij het slachtoffer en deed aangifte De ruzie ontstond in de sauna van het complex. Het slachtoffer en een andere bezoeker kregen een conflict over de temperatuur. Bekenden van de bezoeker mengden zich in de woordenwisseling. De woordenwisseling ontaarde in een vechtpartij waarbij het slachtoffer door een groep mannen mishandeld werd en verwondingen in onder andere het gezicht opliep.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 18-11-2010 14:12 | © Regio Midden en West Brabant |