Uitzendwerk wordt aantrekkelijker door scholing

18/11/2010 14:45

NBBU

Branchevereniging NBBU en MKB-Nederland bevorderen leercultuur uitzenders

De NBBU, branchevereniging van uitzendondernemingen in het MKB-segment, zet HRM deskundigen in om uitzendbureaus individueel van advies te voorzien over de wijze waarop zij scholing tot een onderdeel van de dagelijkse praktijk kunnen maken.

Voor de uitzendbranche is het van groot belang dat kennis en vaardigheden van uitzendkrachten en vaste medewerkers up to date zijn. Alleen dan kunnen zij zorgen voor een goede aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. De NBBU realiseert zich dat terdege. Als belangenbehartigers van ruim 700 uitzendondernemingen, ziet de brancheorganisatie het als zijn taak om scholing onder de leden te stimuleren. Het project Excelleren in de uitzendbranche moet het leren op de werkplek een extra impuls geven.

Uitzendbureaus hebben een belangrijke maatschappelijke functie op de arbeidsmarkt. Zij zetten niet alleen mensen aan het werk, maar investeren ook in de ontwikkeling van hun medewerkers. Zo'n 40% van de uitzendkrachten beschikt niet over de startkwalificatie (MBO niveau 2). Uitzendkrachten zijn dan ook relatief vaker werkzaam in de elementaire en lagere beroepen. Uitzendbureaus nemen hier hun verantwoordelijkheid al; zo worden er via uitzendwerk BBL-trajecten gevolgd. Met name uitzendbureaus in het MKB segment kunnen hier nog extra investeringen doen. Met het project Excelleren in de uitzendbranche worden de bureaus gestimuleerd daar extra vorm aan gegeven.

Marco Bastian, directeur NBBU:

"De NBBU vindt het belangrijk dat de aangesloten uitzendondernemingen steeds meer de zin gaan inzien van investeringen in ontwikkeling en scholing van uitzendkrachten en vaste medewerkers. Het project Excelleren in de uitzendbranche wordt in eerste instantie uitgevoerd bij 25 uitzendbureaus. Goede praktijken die hieruit voortkomen zullen vervolgens als basis dienen om uit te rollen naar de overige uitzendbureaus in de branche. Het uiteindelijke doel is om de leercultuur binnen de uitzendbureaus en voor uitzendkrachten te bevorderen."

Excelleren in de uitzendbranche is onderdeel van het leerproject Excelleren.NU van MKB Nederland, dat is ontwikkeld in samenwerking met de ministeries van OC? en SZW.

NBBU is een van de veertien geselecteerde brancheverenigingen die deelneemt aan dit project.





http://www.nbbu.nl