Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 18 november

Alkmaar, 18-11-2010 o 14.45 uur

Drie aanhoudingen voor diefstal van fietsen

Castricum, woensdag 17 november

Drie mannen van 30, 21 en 22 jaar uit Limmen en Groningen zijn woensdagavond rond 18.15 uur aangehouden op de Mient. Een getuige zag de drie aan fietsen rommelen in de fietsenstalling bij het NS-station aan de Stationweg. Zij probeerden met valse sleutels fietssloten open te breken.

De drie, die voldeden aan het signalement werden fietsend aangetroffen op de Mient. Zij werden staande gehouden. Van twee fietsen was het slot geforceerd. Er stak geen sleuteltje in het slot, terwijl dit open was. Twee verdachten hadden gereedschap bij zich. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn inmiddeld in verzekering gesteld.

Aanhouding voor vernieling

Grootebroek, woensdag 17 november

Een 30-jarige man uit Wervershoof is woensdagavond rond 19.15 uur aangehouden op de Burgemeester Schrijnderlaan. De man was aan de deur gekomen bij een woning en wilde dat de bewoonster hem binnen liet. Omdat hij zich nogal agressief presenteerde deed ze niet. De man zette hierop een koevoet tussen de deur en bedreigde de bewoonster. Zij belde 112. De verdachte liep weg en nam plaats in zijn auto aan de overkant van de weg. De politie kwam ter plaatse en hield de man aan.

Scooterrijdster naar ziekenhuis na aanrijding

De Cocksdorp, woensdag 17 november

Een 16-jarige scooterrijdster uit De Cocksdorp werd woensdagmiddag naar het ziekenhuis overgebracht na een aanrijding op de Muyweg. Een 68-jarige automobilist uit Raalte verleende het meisje, wat vanuit de richting van Den burg kwam, geen voorrang. Er ontstond een aanrijding waarbij de scooterrijdster ten val kwam. Zij werd met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. Na onderzoek mocht zij naar huis.

Mishandeling

Schagen, woensdag 17 november

Een 32-jarige man uit Breukelen is woensdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de Zuiderweg. De man kwam met zijn auto vast te zitten op het grasveld achter de sporthal. Een beheerder maakte fotos om de situatie vast te leggen. De 32-jarige man werd hierdoor kwaad, pakte de camera af en gooide deze in zijn auto. De beheerder ging weg om de politie te bellen. Hij ging daarna terug om een gesprek met de man te voeren. Deze sprong echter vanaf de aanhangwagen bovenop hem. Hij zou de beheerder bij de keel gegrepen hebben. Kort hierop kwam de politie. Deze hield de man aan voor mishandeling.

Op verkeerde adres

Den Helder, woensdag 17 november

Een 49-jarige en een 40-jarige man, beiden afkomstig uit Den Helder, zijn woensdagmiddag rond 14.15 uur aangehouden op de Wilhelminastraat. De twee kwamen aan de deur bij een bewoner op deze straat. Toen de man open deed, werd hij direct aangevallen door de mannen. Zij waren op zoek naar een specifiek iemand. Toen de bewoner aangaf dat deze een aantal woningen verderop woonden, vertrokken de mannen weer en belden aan bij de aangegeven woning.

De vriendin van deze bewoner deed open. De twee mannen drongen de woning binnen en bedreigden de vrouw. Getuigen belden de politie. Agenten konden de twee mannen in de woning aanhouden. Op het adres bleek een kleine hennepkwekerij aanwezig te zijn met 27 hennepplanten. De bewoners, een 44-jarige vrouw en een 50-jarige man, werden hiervoor aangehouden.