Gemeente Doetinchem

Doetinchem en Oude IJsselstreek onderzoeken samenwerking afvalinzameling

Persbericht, 18 november 2010

Gemeente Doetinchem en Oude IJsselstreek onderzoeken de mogelijkheid tot samenwerking voor de afvalinzameling. Beide colleges hebben deze week het onderzoeksvoorstel aangenomen.

Het onderzoek moet in februari volgend jaar afgerond zijn. De colleges besluiten dan over hoe de samenwerking er precies uit gaat zien. Het onderzoek richt zich op alle mogelijke vormen van afvalinzameling, dus over hoe het inzamelen van restafval, gft-afval, glas, oude papier, plastic en grof huishoudelijk afval kan gebeuren.

Voordelen van samenwerken

Het onderzoek richt zich op mogelijke voordelen die de samenwerking met zich mee brengt. Er wordt onder andere gekeken naar het effectiever inzetten van voertuigen, kennis delen over afvalbeleid en inzameltechnieken. Door krachten te bundelen wordt verwacht, dat de samenwerking kan leiden tot een efficiëntere afvalinzameling, inzet van personeel en uiteindelijk ook tot een kostenbesparing.

Besluitvorming

Voordat de samenwerking van start kan, moeten de gemeenteraden van Doetinchem en Oude IJsselstreek eerst een positief raadsbesluit nemen. Nemen zij dit besluit uiterlijk in februari 2011, dan kan per 1 juli 2011 gezamenlijk afval worden ingezameld. In januari moet de gemeenteraad van gemeente Oude IJsselstreek toestemming geven.

Persberichten