Ministerie van Defensie

Marine zoekt naar bewijsmateriaal misdrijf

18 november 2010, 15.19 uur

Duikers van de Koninklijke Marine zoeken vandaag in het Amsterdam-Rijnkanaal naar bewijsmateriaal van een misdrijf. Dit gebeurt op verzoek van de forensische opsporing van de politie Utrecht.

In Breukelen raakte afgelopen oktober een vrouw ernstig gewond door een mishandeling en overleed kort hierna in het ziekenhuis. De politie zocht eerder in het Amsterdam-Rijnkanaal naar bewijsmateriaal. Om een groter gebied te kunnen bekijken, heeft de politie Utrecht een verzoek tot militaire bijstand ingediend bij de marine.

Zoeken

7 Marineduikers van de Duik- en Demonteergroep (DDG) zoeken vanaf het duikvaartuig Nautilus een gebied van 70 bij 20 meter op de tast af. "Door zeer drukke scheepvaart op het Amsterdam-Rijnkanaal assisteert de politie in het afschermen van het zoekgebied, om de veiligheid van de duikers te garanderen", legt duikleider Andries van den Oever uit.

Ondersteunen

De DDG ondersteunt steeds vaker civiele autoriteiten , zowel bij het opsporen van drugs of stoffelijke overschotten, als bij calamiteiten. Maar ook voor de havenbewakingstaak wordt de eenheid ingezet. Zo voert de DDG standaard een preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen.

Achtergrondinformatie

* Duik- en Demonteergroep * Marineduikers zorgen voor veilig IJ tijdens Sail * Nationale taken