Nederlandse Tafeltennisbond


Drie nominaties voor NTTB Tafeltennisvrijwilliger van 2010 zijn bekend 18-11-2010

Net als in de afgelopen twee jaar heeft de Nederlandse Tafeltennisbond een verkiezing voor de Tafeltennisvrijwilliger van het jaar 2010 uitgeschreven. Dit jaar is een recordaantal nominaties binnengekomen. Hieruit heeft het Hoofdbestuur van de NTTB drie kandidaten geselecteerd. Bezoekers van www.nttb.nl kunnen via een internetverkiezing (t/m vrijdag 3 december) de winnaar kiezen.

De winnaar en de twee andere kandidaten zullen worden gehuldigd tijdens de finaledag van de Masters op zondag 12 december in Zoetermeer. Uit de nominaties voor de Tafeltennisvrijwilliger van 2010 zijn gekozen: Saskia Meijer (ttv Alexandria'66), Frans van Groenestein (ttv Diemen) en Chris Wenneker (De Toekomst).

Hieronder de profielen van de drie kandidaten:

Saskia Meijer
Leeftijd: 47 jaar
Woonplaats: Rotterdam
Club: TTV Alexandria'66

,,Toen Saskia als vrijwilliger begon, had de jeugdafdeling van Alexandria'66 nog maar vijf leden. Zij heeft de jeugdafdeling nieuw leven ingeblazen en het aantal jeugdleden is inmiddels enorm toegenomen. Voor de allerkleinsten heeft zij de Minibatclub (vanaf 4 jaar) opgericht en verder regelt en doet ze ongeveer alles wat op tafeltennisgebied mogelijk is: scholencompetitie, open dagen, coaching en bardiensten en zit ook nog thuis vele uren achter de computer voor allerlei administratief werk. Ze organiseert het zomerkamp, de winterstage in Antwerpen én stimuleert ouders om ook te helpen bij activiteiten. Met haar inzet heeft ze een bloeiende jeugdafdeling vanaf het letterlijke nulpunt opgebouwd."

Frans van Groenestein
Leeftijd: 65 jaar
Woonplaats: Diemen
Club: TTV Diemen

,,Frans is werkelijk onvermoeibaar. Hij is al meer dan dertig jaar achtereen altijd elke clubavond als eerste aanwezig en gaat als laatste weg. Bij TTV Diemen is hij wedstrijdsecretaris en in feite mr. Tafeltennis. Hij ontvangt persoonlijk alle tegenstanders (waar gebeurt dat nog?), zet alle materialen voor de jeugd neer en ruimt ze ook weer op als de senioren laat op de avond klaar zijn. Daarnaast zorgt hij dat nieuwe leden zich welkom voelen bij de club en organiseert competities en evenementen voor de recreanten. Kortom een ideale vrijwilliger! Frans Groenestein ís TTV Diemen."

Chris Wenneker
Leeftijd: 61 jaar
Woonplaats: Lochem
Club: LTTC De Toekomst

,,Deze warme, bescheiden en innemende persoonlijkheid is al enkele decennia een begrip binnen de vereniging. Als vrijwilliger is hij van onschatbare waarde. Chris is voorzitter van de recreantencommissie en actief algeheel bestuurslid. Daarnaast organiseert hij een keur aan evenementen zoals clubuitjes, wadvissen, wijnproeverijen, toernooien enz. De "Beer van Lochem" doet aan sponsorwerving en organiseert voor deze groep ook diverse evenementen. Trouw supporter, zelf spelen, bardiensten draaien en in het clubblad schrijven: niks is voor deze behulpzame en betrokken vrijwilliger te gek!"

NTTB/HH