Politie Amsterdam-Amstelland

Gezocht: getuigen schietincident Hogevecht

De politie zoekt getuigen van het schietincident zondagavond 14 november 2010 rond 21.30 uur in het trappenhuis van de parkeergarage Hogevecht in Amsterdam Zuidoost. Het 22 jarige slachtoffer, Sergio B, heeft dit niet overleeft. B. parkeerde de door hem gebruikte auto (een Lexus, type IS 220) op het parkeerdak van de parkeergarage van Hogevecht. Hij was in het gezelschap van zijn 10-jarige broertje, met wie hij kort daarvoor bij een fastfood restaurant in Amsterdam-Noord langs de A10 had gegeten. Vanaf het parkeerdak liepen zij de trap af waar ze werden opgewacht door twee getinte mannen, gekleed in donkere kleding waarvan er één een capuchon op had en de ander een muts. Sergio werd vervolgens door hen beschoten, raakte daarbij zeer zwaar gewond en overleed terplekke. Direct na het schieten renden de twee mannen weg vermoedelijk in de richting van de flat Huigenbos.

Vrij snel na het schietincident liepen er omstanders het trappenhuis in. Een aantal van hen hebben nog kort met het zwaargewonde slachtoffer gesproken waaronder een vrouw en een blanke man.

Rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing zijn op zoek naar: o De vrouw en blanke man die kort met Sergio gesproken hebben toen hij net beschoten was. o Mensen die het schietincident hebben gezien en met wie de politie nog niet gesproken heeft. o Mensen die het slachtoffer die avond in de Lexus hebben zien rijden. Hierbij was opvallend dat de rechter koplamp kapot was en daardoor minder fel licht uitstraalde. o Mensen die informatie hebben over de achtergrond van dit schietincident worden ook dringend verzocht contact op te nemen.

Het team is telefonisch te bereiken op 020-5594200 en via de mail : tgo-overvallen@amsterdam.politie.nl. Als men anoniem wil blijven dan kan men contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Foto's zijn te vinden op www.depolitiezoekt.nl. Als u via Twitter het laatste politienieuws wilt volgen meld u dan aan via www.twitter.com/politieaa. Daarnaast kunnen inwoners van de regio Amsterdam-Amstelland zich opgeven voor mail-alert via www.depolitiezoekt.nl als er dan in uw buurt iets is gebeurd waarbij de politie uw hulp vraagt ontvangt u een email.


____________________