Gemeente 's-Hertogenbosch

18-11-2010
Extra parkeerplaatsen

De slagbomen van de Q-Park P+R terreinen gaan voortaan op zaterdagen en zondagen ook open voor het winkelend publiek. Daarmee komen er op zaterdag en (koop)zondag 300 extra betaald parkeerplaatsen aan de Maijweg beschikbaar voor het binnenstadbezoek. Op de P+R terreinen aan de Magistratenlaan en Parallelweg zijn ook nog eens 300 parkeerplaatsen. De openstelling is een gezamenlijk initiatief van gemeente, Q-Park en NS.

Forse korting in het weekend
De P+R parkeerterreinen aan de Maijweg, Magistratenlaan en Parallelweg worden door de week gebruikt door vergunninghouders en treinreizigers. In het weekend is er vaak voldoende ruimte op deze terreinen. Q-Park heeft daarom op verzoek van de gemeente de weekendtarieven fors verlaagd naar EUR 1= per uur met een maximum van EUR 5,00 per dag. Door de openstelling van deze terreinen komen er extra bezoekersplaatsen beschikbaar aan de rand van de binnenstad. De P+R terreinen zijn gemakkelijk bereikbaar en liggen op ongeveer 5 minuten loopafstand van het centrum.

Bagagekluisje
Voor het winkelend publiek biedt de gemeente bagagekluisjes aan in de Parkeergarages Wolvenhoek en Sint Josephstraat en fietsenstalling Burgemeester Loeffplein. Daar kunnen tussendoor de "aankopen geparkeerd worden".

Chipknip of creditcard
Op de P+R terreinen is het niet mogelijk om met contant geld te betalen, dus alleen met chipknip en creditcard. Op elk terrein is een oplaadpunt voor de chipknip. Om de parkeerterreinen te bereiken kunt u de bebording van de P+R terreinen volgen.

Feestelijke aftrap: gratis carwash
Op zaterdag 27 november is er een feestelijke aftrap op het P+R terrein aan de Maijweg. U wordt vorstelijk ontvangen, voor de kinderen is er een traktatie en uw auto wordt tussen 10.00 en 16.00 uur gratis gewassen terwijl u boodschappen doet. Het wassen wordt op een nieuwe revolutionaire manier gedaan "wassen zonder water" en is milieuvriendelijk. Dit initiatief wordt nog eens herhaald op zaterdag 18 december.

Treinreizigers
Voor treinreizigers verandert er door de week en in het weekend niets. Zij betalen nog altijd het voordelige tarief NS-reizigerstarief van EUR 4,75 per dag, door gebruik te maken van de kortingskaart. Deze kan uit de NS-automaat door aanschaf van een treinkaartje worden geprint of op vertoon van een geldig NS-abonnement bij het NS loket worden verkregen.