FloraHolland


Centralisatie klokinkoop bloemen afgerond

Inkopers en klokken afmijnzalen A/B van FloraHolland Aalsmeer verhuisd naar afmijnzalen E/F

AALSMEER (18 november 2010) - Afgelopen maandag 15 november zijn alle inkopers en klokken van afmijnzaal A verhuisd naar afmijnzaal F. Twee weken eerder op maandag 1 november zijn alle klokken en de inkopers van afmijnzaal B verhuisd naar afmijnzaal E. De klokinkoop van bloemen is nu gecentraliseerd in het veilcentrum bloemen met afmijnzaal E en F. FloraHolland Aalsmeer biedt zo de inkopers van afmijnzaal A/B de mogelijkheid om gebruik te maken van de moderne en innovatieve afmijnzalen E/F. Hiermee is voor onze klanten het volledige bloemenaanbod binnen één veilcentrum beschikbaar. De inkoperwerkplek in het veilcentrum bloemen biedt meer aanbodsinformatie en de mogelijkheid om hiermee te ondernemen.

De verhuizing is goed verlopen. De zaken die nog niet goed lopen zijn en worden opgepakt.
Klok 3 en 4 worden nu fysiek geveild in afmijnzaal E (met uitzondering van de beeldveilgroepen Iris, Freesia, Aster, Celosia, Euphorbia en Bouvardia). Klok 1 en 2 worden fysiek geveild in afmijnzaal F. De huidige beeldveilklokken van de afmijnzalen E en F (klok 9, 10, 11, 12 en 13) zijn al vanaf 30 september virtueel (alleen zichtbaar op de inkoperwerkplek en KOA maar niet meer geprojecteerd in de afmijnzaal). De veilmeester bevindt zich in de studio buiten de afmijnzaal. Klok 8 is sinds 2008 al een virtuele klok.
De producten van de afmijnzalen A/B blijven op dezelfde wijze geveild worden. De producten komen nog steeds fysiek voor de klok, de klokken worden geprojecteerd in de afmijnzaal en het veilschema is gelijk gebleven. Het centraliseren van de klokinkoop bloemen staat hiermee los van de ontwikkeling van beeldveilen.

Videowall
In de presentatieruimte van het veilcentrum bloemen Aalsmeer is een videowall geplaatst waarop alle 10 de veilklokken bloemen (inclusief de virtuele klokken) gevolgd kunnen worden. Dit is vooral bedoeld voor aanvoerders die het veilproces willen volgen. In de afmijnzalen is voor aanvoerders weinig plek meer en de virtuele klokken zijn voor hen in de afmijnzaal niet zichtbaar.

Opstelplanning
Vanaf 12 november is er een volledig nieuwe opstelplanning voor alle bloemen bij FloraHolland Aalsmeer in werking getreden. Deze wijziging is noodzakelijk om de centralisatie van alle bloemenklokken in de afmijnzalen E/F door te voeren. De producten van klok 1 t/m 4 worden zoveel mogelijk dicht bij afmijnzaal E/F opgesteld omdat deze producten fysiek geveild blijven worden. De producten van de overige zes virtuele klokken (8 t/m 13) staan in opstelgebied 023, koelcel 021 en op de tussenvloer. Bij de inrichting van de nieuwe opstelplanning is zoveel mogelijk rekening gehouden met de koelprioriteitenlijst van de producten en overige kopers en kwekers wensen. Er zal geen significant verschil zijn tussen de conditionering van het product ten opzichte van de opstelplanning van voor 12 november.
Op iedere koelcel is een informatiebord geplaatst met een gedetailleerde plattegrond van de betreffende koelcel en een overzicht van alle opstelgebieden op de begane grond en de tussenvloer. Door middel van lijsten die bij de borden hangen kan er op veilgroep gezocht worden in welk opstelgebied en op welke sporen het betreffende product opgesteld staat.