Gemeente Tiel


Pinautomaat op Varkensmarkt in Tiel

De Tielse binnenstad is over niet al te lange tijd een pinautomaat rijker. Deze komt in de pui van de winkel aan de Varkensmarkt 5 (Scapino). Na de plaatsing van de automaat kunnen bezoekers aan de stad ook in de oostelijke entree van de stad in een openbare automaat 'geld uit de muur trekken'.

Burgemeester en wethouders hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor het oprichten van de pinautomatenruimte en af te wijken van het negatieve welstandsadvies van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. De commissie heeft negatief geadviseerd omdat de plaatsing van de automaat het beeld van de gevel verstoort en daardoor niet meer past in het gewenste beeld dat gevels en puien op straatniveau een open karakter moeten hebben.

In het Tielse winkelgebied staan op dit moment twee pinautomaten, waarvan er één alleen tijdens winkeltijden toegankelijk is. Het college acht de nieuwe pinautomaat van maatschappelijk en sociaal-economisch belang.

De verleende bouwvergunning wordt volgende week gepubliceerd in de openbare mededelingenpagina in huis-aan-huis blad De Zakengids.