Provincie Utrecht

Zwembad De Kwakel gesloten

De gemeente Utrecht heeft haar zwembad De Kwakel gesloten in verband met gezondheidsklachten van badmeesters en bezoekers. Het blijkt dat de huidklachten heftig zijn maar snel weer kunnen afnemen.

Tot nu hebben twaalf bezoekers last gehad van huidirritatie en jeuk. Vorige week hadden zes zweminstructeurs vergelijkbare klachten.

Mensen die te maken hebben met huiduitslag door gebruik van het zwembad kunnen terecht bij hun eigen huisarts. De huisarts kan de melding doorgeven aan de GG& GD, bereikbaar op 030 - 286 33 33.

Direct na de eerste klachten is de gemeente Utrecht gestart met een grondig onderzoek naar de oorzaak. Zaken die door diverse laboratoria onderzocht worden zijn de installaties, de waterkwaliteit, de luchtkwaliteit en het lesmateriaal. De eerste resultaten van de waterkwaliteit van de vier baden vertoonden geen afwijkingen. Voor eind van deze maand verwacht de gemeente de resultaten van het volledige onderzoek. Dit onderzoek gebeurt in goed overleg met de GG& GD gemeente Utrecht en de provincie Utrecht. De rol van de provincie Utrecht is het handhaven in zwembaden volgens de Wet Hygiëne en Veiligheid in badinrichtingen en zwemgelegenheden. In het dossier Zwemwater vindt u alle informatie over zwembaden en recreatieplassen waarvoor de provincie Utrecht verantwoordelijk is.

Op de website van de gemeente Utrecht worden actuele ontwikkelingen met betrekking tot De Kwakel ook gecommuniceerd.