Defensiepersoneel gaat actievoeren na mislukken overleg

18/11/2010 17:01

CNV Publieke Zaak

Zeer binnenkort gaan de defensiebonden CNV Publieke Zaak, Abvakabo FNV, ACOM, AFMP/FNV en de MARVER/FNV publieksvriendelijke acties voeren. Dit is onvermijdelijk na het mislukken van het overleg met het Ministerie van Defensie. AFMP/FNV voorzitter Wim van den Burg: "Het laatste aanbod van Defensie was driemaal niets: in 2010, 2011 en 2012 krijgt het Defensiepersoneel er geen stuiver bij. Met de acties willen we de druk op de minister opvoeren om eindelijk eens met een fatsoenlijk voorstel te komen.

Uit het overleg met de minister Hans Hillen kwam naar voren dat 10.000 banen op de tocht staan, voor zowel militair als burger. Gedwongen ontslagen zijn niet uit te sluiten. Dit naar aanleiding van een bezuinigingsambitie van 1 miljard, als gevolg van het regeerakkoord.

De erkenning dat het Defensiepersoneel verdient voor hun onmisbare werk moeten we kunnen terugzien in een salaris dat minimaal koopkrachtbehoud garandeert." Wij willen een kwalitatief goede defensie organisatie met een goed arbeidsvoorwaardenpakket.

Nu de minister de deur voor verder overleg heeft dichtgegooid, kunnen de bonden een fatsoenlijk arbeidsvoorwaardenakkoord nog maar op één manier dichterbij zien te halen. Met verrassende publieksvriendelijke acties die de minister en volksvertegenwoordigers de schellen van de ogen zullen laten vallen. Kleian: "Het is jammer dat we het respect op deze manier moeten afdwingen, maar Defensie laat ons geen andere keus."

Zodra locaties en tijden van concrete acties gemeld kunnen worden, zullen we u uiteraard verder informeren.