Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

donderdag: 25%

Tussenstand verkiezingsopkomst na donderdag: 25%

Stuur vóór zaterdag nog uw stembiljet op

Medewerkers van de Zeeuwse waterschappen hebben de afgelopen dagen 54.000 stemmen van de Zeeuwse kiezer geregistreerd en gesplitst. Vandaag gaan ze nog eens 22.000 stemmen verwerken. Dit betekent dat 25% van de kiezers tot nu toe zijn stem heeft uitgebracht. Dijkgraaf Toine Poppelaars: "Ik hoop dat veel Zeeuwen toch nog even de tijd nemen om hun stem uit te brengen. Er valt namelijk echt iets te kiezen."

Officieel duurt de verkiezingsperiode tot dinsdag 23 november 12.00 uur. Mensen die het stembiljet per post willen opsturen moeten dit echter vóór zaterdag 20 november doen. Alleen dan kan TNT garanderen dat hun stem op tijd is om mee te tellen. Daarna kunnen mensen nog wel hun stembiljet afgeven op een van de waterschapskantoren in Middelburg of Terneuzen. Dit kunnen ze stoppen in de brievenbus van het kantoor of in de stembus in het kantoor.

Live

Dinsdag start om 12.00 uur de telling van de stemmen. Op 25 november om 19.00 uur wordt de voorlopige uitslag bekend gemaakt. Alle activiteiten rondom het verwerken van de stemmen zijn nu al te volgen via webcams op http://www.bis.nl/stream/scheldestromen en op Twitter via @waterschap. Natuurlijk mag iedereen tijdens deze openbare bijeenkomsten zelf ook een kijkje komen nemen.

Partijstandpunten

Kiezers die nog opzoek zijn naar de standpunten van de partijen kunnen de verkiezingskrant erop na slaan. Ook hebben een groot deel van de kandidaten een eigen pagina gevuld op www.wze.nl/verkiezingen en www.wszv.nl/verkiezingen (op wie kunt u stemmen). Voor de uitgebreide partijprogramma's kunnen mensen bij de partijen zelf terecht.

Middelburg, 18 november 2010