Team NL maakt zich op voor het kennismakingsweekend

18/11/2010 17:23

Special Olympics Nederland

Samen met topsporters voorbereiden op Athene 2011

Bunnik, 18 november 2010 - Aankomend weekend is het kennismakingsweekend voor de Special Olympics World Summer Games in Athene. 's Werelds grootste sportevenement in 2011. 87 sporters met een verstandelijke handicap ontmoeten voor het eerst de andere sporters van Team NL in voorbereiding op weg naar goud.

Team NL wordt om 10.00u verwacht in Esbeek, waarna zij de ochtend beginnen met een kennismakingsspel en een empowerment training van ambassadeur Peter Faber. Hierna is er een 'vraag maar raak' sessie met ambassadeur Carl Verheijen, waarbij de sporters Carl het hemd van het lijf mogen vragen. 's Middags is het tijd voor een warming-up dans speciaal voor Athene: de sirtaki! Dit belooft een groot spektakel te worden, gezien alle 87 sporters en 23 coaches hieraan meedoen. Op zondagochtend is het tijd om serieus te trainen. Bij het Sportcentrum TU Eindhoven gaan de sporters fanatiek trainen onder begeleiding van o.a. ambassadeur Nelli Cooman, skeelercoach Dick Nap en de handballers van BEVO.

Special Olympics World Summer Games

De Special Olympics World Summer Games vinden van 24 juni tot en met 4 juli 2011 in Athene plaatst. In totaal zullen er ruim 7.500 sporters met een verstandelijke handicap uit 182 landen deelnemen aan 's werelds grootste sportevenement in 2011, inclusief 87 sporters uit Nederland die daar gaan strijden om de gouden medailles in 12 takken van sport. Deelname is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan, maar er is meer! Door middel van de World Summer Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Sporter volgen?

Lijkt het jou wat om een sporter te volgen op weg naar Athene? Dan kan dat! Zie hoe het leven van 87 sporters verandert. Als voorbeeld hebben wij Matthijs van Doorn genomen. Hij zwemt volgend jaar tijdens de World Summer Games 2011 in Athene. Matthijs heeft een verstandelijke handicap, hij volgt een MBO opleiding en loopt momenteel stage. 's Avonds en in het weekend is hij zwemmer. Van jongs af aan doet hij niets liever dan zwemmen en hij kan niet wachten om naar Athene te gaan. Als wij vragen wat hij denkt te leren, zegt hij: 'Ik denk dat ik sterk ga worden. Dat ik voor mezelf op leer komen en dat ik niet meer zo afhankelijk ben van mijn ouders. Maar dat ik vooral sterk ga worden!' En daar gaat het inderdaad om bij Special Olympics "Changing lives, changing attitudes".

Special Olympics

Special Olympics Nederland, onderdeel van Gehandicaptensport Nederland, maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 182 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke handicap niet alleen fysiek en mentaal 'fitter', het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors AEGON, Fonds Gehandicaptensport, Rabobank en Sponsor Bingo Loterij. Daarnaast ondersteunt Ernst & Young als sponsor van Team NL het coachprogramma van Special Olympics.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.specialolympics.nl