HEMA opent eDC op eigen locatie

18/11/2010 17:24

HEMA

Distributiecentrum voor het verzenden van online bestellingen nu in eigen gebouw

Met het plaatsen van een online bestelling die binnen een paar minuten werd afgeleverd, is gistermiddag het nieuwe eDC, op een eigen locatie in Utrecht, geopend.

Het eDC, het distributiecentrum bestemd voor het verzamelen en klaarzetten voor verzending van online bestellingen, is gisteren officieel geopend op het industrieterrein Lage Weide in Utrecht, op een steenworp afstand van het distributiecentrum van HEMA.

Hiermee komt een einde aan een periode van meer dan vijf jaar waarin de internetbestellingen werden verwerkt als onderdeel van het distributiecentrum waarvandaan alle winkels van HEMA worden bevoorraad.

HEMA marketing directeur Rene Repko en directeur logistiek Alex Jonker openden het ruim

5.000 vierkante meter grote gebouw door het plaatsen van een online bestelling. Op die manier werd het hele proces van bestellen tot afleveren symbolisch in gang gezet.

"De afgelopen periode is voor het eDC een eigen locatie gezocht, ingericht en vond de verhuizing medio september jl. plaats. In de afgelopen 5 jaar zijn de online bestellingen via hema.nl enorm gegroeid. Begonnen in 2005 in het DC, groeiden de internet bestellingen zo hard dat er meer, veel meer ruimte nodig was en is": vertelt Ronald van Zetten, CEO HEMA.

Een hele stap waar met man en macht hard aan gewerkt is. In september vond de verhuizing plaats en afgelopen weken werden de puntjes op de i gezet. Ook de buitenkant van het pand heeft een "HEMA" look & feel gekregen. Onze online omgeving wordt steeds belangrijker. Het groeiend aantal klanten dat onze site bezoekt en via internet artikelen koopt neemt toe. Deze klanten willen we natuurlijk zo goed mogelijk kunnen blijven bedienen. Daarnaast hebben we plannen met onze website en onze webshop. HEMA blijft onverminderd doorgroeien, en dat geldt ook voor onze online omgeving. Nu en in de toekomst."; aldus Van Zetten.

Persinformatie

HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Lion Capital. HEMA heeft meer dan 530 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA merk met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een 'niet tevreden, geld terug' garantie.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.