Nederlandse Freestyle Basketballer breekt drie wereldrecords

18/11/2010 17:26

Soccershowdown B.V.

Donderdag 17 november, tijdens de wereldwijde Guinness World Records dag 2010, heeft de Nederlandse Freestyle Basketballer Ajezen drie verschillende records verbroken. In jongerencentrum "Hiernaast" in Wychen heeft de tweevoudig wereldrecordhouder twee van zijn eigen records verbeterd en een derde record op zijn naam geschreven. Hiermee heeft hij een vermelding bemachtigd in de nieuwste editie van het beroemde Guinness Book off World Records.

Als eerste heeft Ajezen zijn eigen record van "meeste keer basketball dribbelen in één minuut", verbeterd van 384 naar maar liefst 420 dribbels. Zijn tweede record, "langste tijd basketball draaien op het hoofd" is van 9,35 naar 13 seconden scherper gezet.

Het derde record, "langste tijd basketball draaien op de neus", was jarenlang in handen van Harlem Globetrotter legende Scooter Christensen. Des te opmerkelijker dat de Nederlandse Freestyle Basketballer in deze overwegend Amerikaanse sport, het record fors verbeterd heeft; van 5,01 naar 6,43 seconden!

Ajezen is één van de pioniers van Freestyle Basketball in Nederland. Door op jonge leeftijd van 's morgen tot 's avonds laat te freestylen heeft hij zich ontwikkeld tot professional in deze vorm van Urban Sport. Onder de naam Streetbalshowdown verzorgt Ajezen spectaculaire Freestyle shows, freestyle clinics en entertaint uiteenlopende doelgroepen. Het management van Streetbalshowdown is in handen van het Rotterdamse Urban Sportmarketingbureau SEE Marketing & Management.

Willen jullie Ajezen aan het werk zien: De redactie van de MaDiWoDoVrij-dag show was zo onder de indruk van dit nieuwe record, dat zij deze Freestyler direct hebben uitgenodigd om in de uitzending van donderdag 18 november een spectaculaire Freestyleshow te verzorgen.

Voor meer informatie over Ajezen kunt u terecht bij SEE Marketing op www.seemarketing.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.seemarketing.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie -