Gemeente Halderberge


Nieuwe straatnamen in Bosschenhoofd en Oudenbosch

In verschillende nieuwbouwgebieden komen nieuwe straten die een naam krijgen toegekend. Het gaat om de centrumontwikkeling Bosschenhoofd en Maria ter Engelen in Oudenbosch.

Bosschenhoofd

In Bosschenhoofd wordt op dit moment gebouwd aan een nieuwe brede school en gymzaal. In een volgende fase komen daar nog een dorpshuis, fysiotherapeut, bibliotheek, commerciële ruimten en appartementen. Binnen dit plan wordt een nieuwe straat gerealiseerd in de omgeving van het St. Gerardushof. Deze naam is vernoemd naar bisschop P. Hopmans welke de eerste steen voor het voormalige retraitehuis heeft gelegd. Via de Heemkundekring Seppe is geadviseerd om de nieuwe straat naar deze bisschop te vernoemen: Mgr. Hopmanshof.

Oudenbosch

In Oudenbosch is het nieuwbouwplan Maria ter Engelen in aanbouw. In totaal komen hier 52 woningen. In overleg met de ontwikkelaar Bernardus Wonen is gekozen voor de volgende straatnamen: Alverno en Marialaan. Alverno is de naam die de zusters gebruiken voor de tuin. Marialaan is de laan naar de Mariagrot, die gehandhaafd blijft in het plan. Aan de toekomstige woningen zijn eveneens huisnummers toegekend.