Dienstenbond CNV

Nieuws

18 november 2010

Veel onduidelijkheid over functiewaardering bij De Slegte

CNV Media is de laatste periode regelmatig door collega's van De Slegte benaderd met vragen over de nieuwe functiewaardering die bij De Slegte wordt ingevoerd. CNV Media roept medewerkers op zich te melden als zij ook vragen hebben of problemen ervaren. Daarnaast roepen we medewerkers op lid te worden van CNV Media zodat we dit samen aan de orde kunnen stellen.

In 2009 is voor de cao Boek- en Kantoorvakhandel een nieuw functiewaarderings-systeem ontwikkeld. Alle functies binnen de boek- en kantoorvakhandel moesten voor 31 december 2009 opnieuw worden beschreven, ingedeeld en gewaardeerd. Ook uw werkgever De Slegte is hiermee aan de gang gegaan. Het is het in het afgelopen jaar uw werkgever echter nog niet goed gelukt dit nieuwe functiewaarderingssysteem in te voeren. Op dit moment vindt een nieuwe poging plaats. Daarover ontvangen wij echter vragen en klachten en daarom inventariseren we nu hoe breed deze klachten worden ervaren en wat de klachten nu precies zijn.

Meld je!
CNV Media roept de medewerkers van De Slegte dan ook op zich te melden als ze vragen over en/of problemen hebben met de manier waarop werkgever nu de functiewaardering invoert. Vragen daarbij kunnen zijn: o Herken je je in de door werkgever opgestelde functiebeschrijving? o Ben je het eens met de indeling?
o Ben je het eens met de waardering?
o Weet je waar je naar toe moet als je het ergens niet mee eens bent? o Zijn de regels die worden gevolgd voor jou duidelijk? Ook andere vragen en opmerkingen zijn van harte welkom. U kunt reageren naar secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl .

Voorlopig advies
Mocht je het niet eens zijn met zaken die je in het kader van de functiewaardering voorgelegd krijgt, dan adviseert CNV Media je niet te tekenen, maar eerst te kijken of je het er over eens kunt worden met je werkgever. Als je eenmaal tekent ga je akkoord en ben je eraan gebonden. Als wij de problemen hebben geïnventariseerd en de klachten blijken breed gedragen, dan zullen we het in algemene zin bij uw werkgever aan de orde stellen en daar u natuurlijk verslag van doen.

Meld je aan als lid!
CNV Media is een vakbond die werkt voor haar leden en wordt betaald vanuit de contributie van haar leden. Bij De Slegte is lang nog niet iedereen lid van CNV Media. En CNV Media zal afhankelijk van het aantal leden dat zij bij De Slegte heeft bekijken hoeveel tijd ze in deze zaak kan steken. Word daarom lid en zorg er samen met ons voor dat uw belangen op een goede manier behartigd en veilig gesteld worden. CNV Media heeft op dit moment ook een interessant aanbod, omdat je, als je lid wordt, de eerste 3 maanden geen contributie hoeft te betalen. Meer informatie kun je vinden op www.cnvdienstenbond.nl/lid-worden . CNV Media hoopt je binnenkort als lid te mogen begroeten.

Mocht je naar aanleiding van deze info nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 023-5670685 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ). Meer informatie over CNV Media kun je vinden op www.cnvmedia.nl .