Gemeente Voorschoten

aan rouwkooplaan

Het college brengt werkbezoek aan Rouwkooplaan

Het college ging dinsdag 16 november op werkbezoek naar de Rouwkooplaan. De Rouwkooplaan is, na de Dobbewijk, het tweede bedrijventerrein van Voorschoten. Het college bracht een bezoek aan het Hulshoff Design Center, House of Vision en Niersman BOV, waar een borrel was voor alle ondernemers van de Rouwkooplaan.

Hulshoff is oorspronkelijk een Duits bedrijf en in 1891 gestart in Den Haag. Niersman is al sinds de oprichting in 1868 in Voorschoten gevestigd. Hulshoff en Niersman zijn beide familiebedrijven die van generatie tot generatie werden overgedragen. House of Vision is gevestigd in het voormalige pand van O'Neill en huisvest tien kleine bedrijven. Er zijn plannen om uit te breiden om nog meer bedrijven aan te kunnen trekken.

Jeroen Staatsen: 'Het college vond het bezoek aan de Rouwkooplaan interessant en nuttig. Niet alleen om te zien dat de diversiteit groot is, maar ook om te luisteren naar de ondernemers die over het algemeen tevreden zijn.'
Tijdens de afsluitende borrel ontstond een discussie over de slechte staat van de toegangsweg. De Rouwkooplaan is in eigendom van de ondernemers en de provincie Zuid-Holland. De eigenaren van de Rouwkooplaan willen het wegdek graag vervangen maar hiervoor moet eerst de bodem, die ernstig is vervuild, worden gesaneerd. Het wachten is op de provincie, die moet aangeven hoe de ondernemers dit moeten aanpakken. De gemeente neemt contact op met de provincie, beloofde wethouder Inge Adema. "Er moet nu snel iets gebeuren en wij willen graag de sanering combineren met het werk aan de riolering."


* 18 november 2010