Subaru


SUBARU BENELUX

Wereldprimeur op Los Angeles Auto Show

SUBARU PRESENTEERT SPECTACULAIRE `IMPREZA CONCEPT'

Hoofddorp, 18 november 2010

Fuji Heavy Industries heeft aan de vooravond van de Los Angeles Auto Show, die tot 28 november duurt, een veelzeggend studiemodel onthuld: de Subaru Impreza Concept. Afgezien van het feit dat deze designstudie aangeeft hoe een toekomstig model in de klasse van de Impreza eruit kan komen te zien, sluit de Impreza Concept ook naadloos aan op Subaru's nieuwe `brand statement': Confidence in Motion.

In het model zijn een aantal toekomstvisies van Subaru verenigd. Zijn geavanceerde en sportieve, vierdeurs-coupé styling appelleert aan dynamiek en kracht. Bij de ontwikkeling van de Impreza Concept die nu op de Los Angeles Auto Show debuteert is zoveel mogelijk gestreefd naar een optimale mix van bekende Subaru-kenmerken: uitstekende rijprestaties en handling, optimaal comfort, een topniveau van actieve- en passieve veiligheid, goede milieueigenschappen en superieure betrouwbaarheid. In dit kader is het vanzelfsprekend dat de Impreza Concept is voorzien van Subaru's unieke Symmetrical All Wheel Drive configuratie in combinatie met de legendarische Subaru boxermotor.

Exterieur, indrukwekkend en sportief
Ondanks het sportieve, bijna coupéachtige profiel geldt de Impreza Concept als een ruime vierpersoons auto met voortreffelijke aerodynamische eigenschappen. De fraaie voorzijde heeft als middelpunt een grote grille met over vrijwel de gehele breedte een nadrukkelijke interpretatie van de bekende Subaru `wings', kenmerkend voor een nieuwe generatie Subaru-modellen. De grille wordt geflankeerd door fraaie koplamppartijen. Het geheel laat niets aan de verbeelding over: hier staat een indrukwekkende en sportieve allrounder die uiting geeft aan Confidence in Motion, de basisgedachte achter alles waar Subaru voor staat.

Interieur met EyeSight driver-assist systeem
In het interieur van de Impreza Concept is evenmin iets aan het toeval overgelaten om van het model een realistisch geheel te maken. Los van specifieke showitems (lederen bekleding met opvallend stiksel en `piping', elementen in pianolak) valt het volledig nieuwe instrumentenpaneel op, waarin onder meer een display is ondergebracht dat beelden van camera's toont die boven in de voorruit zijn geïntegreerd. Dit driver-assist systeem, EyeSight genaamd, is tevens gekoppeld aan de nieuwste botspreventietechnologie, waarmee de veiligheidsgedachte van Subaru nog eens overtuigend wordt onderstreept.

Nieuwste boxermotor met Lineartronic CVT
Het showmodel op de Los Angeles Auto Show is uitgerust met de nieuwste generatie van de Subaru boxermotor met een inhoud van 2,0 liter, in combinatie met Subaru's Lineartronic continu variabele automatische transmissie. Bij een wielbasis van 264 cm kent de Impreza Concept een lengte van 452 cm, een breedte van 182 cm en een hoogte van 143 cm. Het vierpersoons studiemodel is voorzien van banden in het formaat 245/40 ZR 10.

Nieuw `brand statement': Confidence in Motion
Subaru stelt zich in Los Angeles aan het publiek voor met een nieuwe, wereldwijd te introduceren `brand statement' , te weten Confidence in Motion.
`Confidence' weerspiegelt Subaru's opvatting over excelleren in technologie en het vertrouwen bij Subaru-rijders dat voortvloeit uit het consequent voorzien in puur rijplezier in combinatie met gemoedsrust. `in Motion' geeft uitdrukking aan Subaru's vastberadenheid om continue te blijven innoveren teneinde aan de verwachtingen van de klant te voldoen in een voortdurend veranderende wereld. Subaru treedt mondiale ontwikkelingen aangaande het milieu en het alsmaar toenemende autogebruik proactief tegemoet. Subaru is van mening dat een auto meer moet betekenen dan een middel om zich gemakkelijk te kunnen verplaatsen. De auto dient ook een bron voor plezier te vormen en dat wordt in basis ontleend aan gemoedsrust. Deze twee onafscheidelijke waarden staan centraal voor de Subaru-beleving. Met Confidence in Motion verwoordt Subaru haar doel om door continue te evolueren steeds weer met toekomstgerichte producten te komen en nog meer automobilisten van de unieke, vertrouwenwekkende Subaru-ervaring te kunnen laten genieten.