Oranjewoud


Ingenieursplein nieuw op Betondag 2010

Persbericht 3 augustus 2010

De jaarlijkse Betondag van de Betonvereniging heeft dit jaar voor het eerst een Ingenieursplein. ARCADIS, DHV, Movares, Oranjewoud en Tauw hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke presentatie aan de bouwwereld. De Betondag vindt plaats op donderdag 18 november in De Doelen te Rotterdam.

Ingenieursbureaus werken in alle fasen van bouw- en infraprojecten. Zij leveren toegevoegde waarde met kennis over duurzaamheid, leefbaarheid en kosteneffectiviteit. Om de zichtbaarheid van de ingenieursbranche tijdens de Betondag te vergroten, hebben de vijf bureaus deze samenwerking gezocht en het Ingenieursplein opgericht. Het plein bestaat uit vijf uniforme stands met informatie over de projecten en diensten van de bureaus op het gebied van beton- en waterbouw.

De vijf ingenieursbureaus dragen ook inhoudelijk bij en verzorgen een plenair congresprogramma met de volgende presentaties:
* 12.00 uur Planfase ViA15: de eerste (duurzame) klap is een daalder waard Mark van de Reep - DHV
* 12.30 uur Nieuwe Julianasluis: een duurzaam en besparend concept! Bart Bouwens - Movares
* 13.00 uur Pauze

* 14.00 uur Gemaal Katwijk: traditioneel RAW-bestek in modern 3D-jasje Jan-Hein Poodt - Tauw
* 14.30 uur Ondertunneling A2 Maastricht: een integraal concept Evert Sonke - ARCADIS
* 15.00 uur Prins Willem Alexanderbrug: renovatie van langste betonnen tuibrug in Nederland Eric Waltje - Oranjewoud

Discussie, stellingen en stemrondes maken doorlopend deel uit van het programma.

Het Ingenieursplein wordt rond 11.00 uur geopend door Ed Nijpels, voorzitter van branchevereniging NLingenieurs. Het Ingenieursplein is te vinden in de Jurriaanse Hal van beurslocatie De Doelen. Het congresprogramma vindt plaats in de Van Capellenzaal.