Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Prachtig Schilderwerk strijdt om prijs
DOETINCHEM - Tien schilder- en onderhoudsprojecten zijn door het onafhankelijke vakblad SchildersVakkrant genomineerd voor de SchildersVakprijs 2010, de prijs voor het kwalitatief beste schilderwerk van Nederland. Bezoekers van www.schildersvakprijs.nl bepalen de winnaar van de Publieksprijs.

De genomineerde projecten zijn:

- Entree van het Ministerie van Financiën in Den Haag, door Admiraal Schilders, naar een ontwerp van kunstenaar Jan van der Ploeg
- Rentmeersterwoning in Driebergen, door Boersma Schilders, een totale make-over van dit zwaar vervallen huisje


- Nieuw gebouwd Gelre Ziekenhuis Zutphen, door Bonke & Zn, onder hoge tijdsdruk secuur schilderwerk in 34 kleuren, plakken van 70.000 vierkante meter glasvliesbehang, aanbrengen van decoratiebehang in baantjes van 52 cm breed over 700 vierkante meter, binnenbeglazing.


- Kathedrale Basiliek Sint Jan, Den Bosch, door Schildersbedrijf Brabander. Project van meer dan tien jaar, specialisme: het met de hand 'bijkleuren' en 'ontstoren' van de nieuwe zandsteen in de inmense buitengevels.


- Hal van het gemeentehuis in Baarn, door Davique Sierschilderwerken. De overgeschilderde hal werd, naar het origineel, geheel van grenen en eiken houtimitaties voorzien.


- Koninklijke Wachtkamer in Den Haag, door De Jager Totaal. In tien jaar tijd renoveerde de Jager deze neo-renaissancistische ruimten, zowel bouwkundig als schildertechnisch. Tal van bijzondere decoratietechnieken werden toegepast. Zoals geschilderde, schijnbaar satijnen behangen.


- Bussemakershuis in Borne, door Schilder^sCool Hengelo. In een aantal ploegen werkten zo'n dertig leerlingen aan het binnenschilderwerk van dit museum, dat er nu weer 'glanzend' bijstaat.


- Clubhuis Golfclub Amsterdam in Halfweg, door Schildersbedrijf Spectra. Deze zzp 'er is niet bang voor een groot project én voor innovatieve technieken. Houtrotbestrijding, deelvervanging, spuittecnhieken met watergedragen verf, nadrogen met infrarood-lampen.


- Herenhuis in Zwartsluis door Schildersbedrijf A. van de Wetering. Het bedrijf schilderde met de nieuwste verven op zeer klassieke wijze deze traditionele woning.


- Hodsonhuis in Haarlem, door Wilbrink decoratie. Deze zzp 'er gebruikte een aantal bijzondere decoratieve technieken, waaronder glaceren, tamponeren, sjabloneren om deze vrijwel geheel witte en afgetimmerde ruimte in oude staat terug te brengen.

Een vakjury koos deze genomineerden uit 52 inzendingen.

Op www.schildersvakprijs.nl zijn filmpjes en powerpointpresentaties van de genomineerden te bekijken. Ook kan men daar stemmen voor de Publieksprijs.

Op 18 november worden de winnaars van de Publieksprijs en van de Juryprijs bekendgemaakt.

De jury bestaat uit: Jan Maurits Schouten (voorzitter, hoofdredacteur SchildersVakkrant), Antoinette Bleijenberg, (decoratieschilder), Grabel van Bergen Henegouwen (voormalig directeur-eigenaar van GB Schilders), Kees Doornenbal (directeur van restauratie- en renovatiearchitectenbureau Rappagne&Partners), Florens van der Gaag,(projectmanager van het inde bouw gespecialiseerde USP Marketing Consultancy), Johans Ariëns (directeur Ariëns Vastgoedonderhoud, Seueren Glasservice)

SchildersVakprijs wordt voor het derde opeenvolgende jaar georganiseerd



Ingezonden persbericht