Ingezonden persbericht



---



CORNELIE'S COLLECTION BIEDT UITKOMST VOOR (ON)ERVAREN KUNSTKOPER

CORNELIE FRECH SELECTEERT GEVARIEERD AANBOD MODERNE EN HEDENDAAGSE KUNSTWERKEN

Cornelie's Collection is een verzameling kunstwerken en de persoonlijke keuze van Cornelie Frech. De collectie biedt een uitkomst aan zowel de ervaren als de onervaren kunstkoper, die door het gigantische aanbod aan kunstwerken, kunstenaars, kunstbeurzen en galeries niet meer weet wat en waar hij iets moet aankopen. De collectie is online te bekijken via www.corneliescollection.com en omvat moderne en hedendaagse kunst in verschillende disciplines: van schilderijen, werk op papier en sculpturen tot fotografie en design. Daarnaast organiseert Cornelie's Collection ook verkoopexposities, op verschillende locaties. Pauline Wiertz, Untitled (pin up)

Hoe selecteer je als kunstkoper datgene wat kwalitatief goed en nog betaalbaar is? Die vraag kreeg Cornelie Frech vaak van vrienden en kennissen. Door een overvloed aan aanbod en omdat mensen weinig tijd hebben om in de weekenden alle galeries af te struinen op zoek naar dat ene perfecte werk, begon Cornelie Frech, Cornelie's Collection. In de collectie zit werk van zowel beginnende als van gerenommeerde kunstenaars. Van abstract tot impressionistisch, van olieverf tot installatie en van goedkoop tot duur. Cornelie Frech heeft werken van een groot aantal kunstenaars in consignatie. Deze werken worden op de website aangeboden. Daarnaast is zij altijd opzoek naar nieuwe kunstenaars om de collectie uit te breiden en werkt zij samen met een aantal galeries. Omdat Frech het belangrijk vindt dat de werken bezichtigt kunnen worden, dient een eigen locatie aan het Museumplein in Amsterdam als ruimte om de stukken op aanvraag te tonen en mensen te adviseren bij hun aankopen. Daarnaast wordt er altijd in overleg bekeken of het mogelijk is het werk rechtstreeks in het atelier van de kunstenaar te bekijken of bij de klant thuis. De prijzen van de werken uit de collectie variëren tussen 200,- tot 15.000,-. Bonneke Weber, Untitled (een goede aanstelling mevrouw)

Over Cornelie Frech Al op jonge leeftijd kwam Cornelie in aanraking met kunst. In haar studententijd wisselde zij haar kunstgerelateerde studie af met allerlei bijbaantjes en interessante stages bij veilinghuizen (Sotheby's , Christie's, Glerum). Na haar afstuderen verhuisde ze naar London voor een opleiding Modern and Contemporary Art bij Christie's. Weer terug in Nederland begint zij als freelancer te werken, o.a. voor de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders. In de tussentijd bezoekt zij zoveel mogelijk beurzen in binnenen buitenland, volgt ze veilingen, bezoekt ateliers en galeries en onderhoudt goede contacten in de kunstwereld. In 2009 begint zij met Cornelie's Collection. Daarnaast geeft ze kunstadvies aan particulieren en organiseert exposities, zie www.corneliefrech.nl

Noot voor redacties

--