Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


om de kampioensschaal

---

Strijden met je klasgenoten om de kampioensschaal

Persbericht

12 november 2010
Donderdag 18 november 2010 gaat in Sporthal Zeeburg de spannende zaalvoetbalcompetitie, voor basisschoolleerlingen van groep zeven en acht uit de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied, van start. De aftrap wordt verricht door FC Heerenveen voetballer Oussama Assaidi. Hij is opgegroeid in de Indische Buurt.

Dit jaar strijden 15 jongens- en meidenteams om de kampioensschaal. De teams presenteren zich tijdens de feestelijke opening en starten aansluitend met de eerste wedstrijden. De opening wordt opgeluisterd met muziek en er zijn voetbaldemonstraties. De competitie duurt tot april 2011.

De zaalvoetbalcompetitie is een samenwerkingsproject tussen de KNVB, zaalvoetbalvereniging Goldenstars en het stadsdeel Oost. De deelnemende kinderen worden meteen lid van de KNVB en de voetbalvereniging. Ouders die niet in staat waren de contributie en de sportspullen te betalen, konden gebruik maken van de subsidieregeling van het Jeugdsportfonds of een scholierenvergoeding krijgen.

Vorig jaar is de basisschoolcompetitie zaalvoetbal voor het eerst van start gegaan in voormalig stadsdeel Zeeburg. Het grote succes hiervan heeft ervoor gezorgd dat het evenement dit jaar een vervolg krijgt in het nieuwe stadsdeel Oost. Vanaf volgend jaar wordt de competitie zelfs uitgebreid naar andere buurten zoals IJburg en de Watergraafsmeer.

Naast de opening van de zaalvoetbalcompetitie vindt ook de uitreiking plaats van de KVLO certificaten aan de sportactieve scholen vanuit geheel Amsterdam. Om het certificaat sportactieve school te krijgen moeten de scholen voldoen aan een aantal eisen van de KLVO, een belangenvereniging van leraren lichamelijke opvoeding. In Nederland zijn slechts enkele tientallen scholen die het certificaat sportactieve school mogen dragen, maar het aantal sportactieve scholen in Amsterdam groeit gestaag.

---