Ingezonden persbericht




De Bilt, 18 november 2010

Persbericht

Grontmij haalt drie grote projecten in Denemarken binnen

Grontmij heeft drie grote projecten in Denemarken verkregen waarmee een totaalbedrag van 4,5 miljoen gemoeid is. Bij de uitvoering van de opdrachten zijn twee business lines van Grontmij betrokken: Planning & Design en Transportation & Mobility. Alle projecten worden uitgevoerd in 2011.

Grote uitbreiding van de haven van Hanstholm Grontmij heeft een belangrijk contract getekend met de haven van Hanstholm voor een grootschalige uitbreiding van de haven. De haven van Hanstholm wil zijn positie als grootste vissershaven van Denemarken en transportcentrum voor NoordwestDenemarken versterken. Bovendien zal de haven van Hanstholm een veerdienst-haven worden, met verbindingen naar de Faröer Eilanden, IJsland, Noorwegen en Schotland. Grontmij gaat hiertoe het haven-ontwerp optimaliseren, met onder andere onderzoeken op het gebied van navigatie, sedimentatie en golfslag in en rond de haven. Daarnaast zal Grontmij een milieueffectrapportage uitvoeren om de directe en indirecte milieueffecten van het project in kaart te brengen. Hierbij gaat het onder meer om onderzoek naar de vogeltrek, om de berekening van sedimentatie, golven en kustmorfologie en om de visuele impact op de zee en het landschap. Het project wordt uitgevoerd in 2011.

Renovatie van het ziekenhuis van Glostrup Grontmij heeft een nieuw contract getekend als belangrijkste adviseur voor de renovatie van maar liefst 10.000 m2 van het ziekenhuis van Glostrup. Grontmij is al meerdere jaren als adviseur betrokken bij het ziekenhuis van Glostrup in de regio GrootKopenhagen. Het project loopt tot eind 2011 en zal werkzaamheden omvatten voor de afdelingen Reumatologie, Slaapstoornissen, de algemene medische afdeling, en voor de unit Oogonderzoek en het Kenniscentrum voor rugaandoeningen.

Renovatie van viaducten Grontmij heeft een opdracht van het Deens Directoraat Wegen binnengehaald om twee belangrijke viaducten te renoveren: een viaduct onder de westelijke autosnelweg bij Slagelse en een viaduct tussen Ringsted en Næstved. Beide viaducten zijn toe aan vervanging van de spanden en moeten waterdicht worden gemaakt. Bovendien moeten



Pagina 2 van 2

de boven- en onderkant van de viaducten worden opgeknapt. De renovatie van de viaducten moet in 2011 gereed zijn.





Ingezonden persbericht